aegean1002Απάντηση στη Ryanair που σε σημερινή συνέντευξη τύπου έκανε λόγο για μονοπωλιακές καταστάσεις στην ελληνική αεροπορική αγορά, έδωσε η Aegean με ανακοίνωσή της.

Η ελληνική αεροπορική αγορά είναι ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους, δηλώνει η Aegean και κάθε ευρωπαϊκή εταιρεία μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε αυτήν με τους ίδιους φόρους και επιβαρύνσεις που πληρώνει και η Aegean, συνεχίζει.

Η AEGEAN συνεισφέρει σήμερα στον τουρισμό με 4 εκ. επιβάτες εξωτερικού από Αθήνα και περιφέρεια, έναντι 1 εκ το 2004, παρουσιάζοντας αυξητική δυναμική κατά 22% το 2013, ενώ χωρίς φόρους Δημοσίου και επιβαρύνσεις αεροδρομίων, ύψους 160 εκατ. που καταβάλλει σε ετήσια βάση, θα μπορούσε να επιτύχει ακόμα σημαντικότερα μεγέθη.

Το 2013, συνεχίζει η ανακοίνωση, η Aegean πέτυχε σημαντική αύξηση κατά 15% και στην Αθήνα, που ήταν πτωτική τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια τοποθετείται στο πλαίσιο των Skytrax World Airline Awards, στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά ως η «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη».

Απαντώντας στον χαρακτηρισμό της από την Ryanair ως πολύ ακριβή αεροπορική εταιρεία, η Aegean δηλώνει σε ό,τι αφορά το δίκτυο εσωτερικού, οι ναύλοι έχουν μειωθεί κατά 20-30% τα τελευταία 4 χρόνια, με αποτέλεσμα ο μέσος ναύλος να φθάνει σήμερα τα 46€ χωρίς φόρους, ενώ εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη δέσμευσή της να διατηρήσει τα χαμηλά επίπεδα ναύλων και μετά την εξαγορά της Olympic Air.

“Η Ryanair με όσα αναφέρει, παραπληροφορεί την ελληνική αγορά, σε μια προσπάθεια να επιτύχει ειδική φορολογική αντιμετώπιση και απαλλαγές. Η δραστηριότητα της Ryanair, όπως και της Easyjet και άλλων low cost εταιριών έχει μεγαλώσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Και αυτό είναι θεμιτό γιατί παρέχουν περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές. Η περαιτέρω ανάπτυξη είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό είναι επίσης θεμιτή, αρκεί να ανταγωνιζόμαστε όλοι επί ίσοις όροις. Αν η στρατηγική του Δημοσίου περιλαμβάνει μείωση των φόρων και τελών, αυτή θα πρέπει να αφορά και να ωφελεί ολόκληρη την αεροπορική αγορά, χωρίς διακρίσεις που δημιουργούν στρεβλώσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση του αερομεταφορέα.