Μέχρι τώρα οι επισκέπτες ζητούσαν πολλά και διάφορα από τους οικοδεσπότες Airbnb. Αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως στην περίπτωση αυτή.

Ο οικοδεσπότης Eric, στο Τόκιο ενθουσιάστηκε όταν ο διάσημος Αμερικανο-Ιρανός και αγαπημένος του καλλιτέχνης Ali Sabet έκανε κράτηση στο διαμέρισμά του κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Τέχνης του Τόκιο, στην οποία και συμμετείχε.

Ο γνωστός ζωγράφος -τα έργα του οποίου κοστίζουν πάνω από 2.500- έμεινε έκπληκτος όταν βρήκε στο διαμέρισμα σημείωμα με ένα ασυνήθιστο αίτημα από τον Eric.

Του ζητούσε να αφήσει στο διαμέρισμα “ένα μικρό κομμάτι έμπνευσης του”.

“Υπάρχει ένας μικρός λευκός τοίχος και μια γκρίζα μπροστινή πόρτα στο εσωτερικό του διαμερίσματος, του έγραφε ο Eric.

Θα ήθελα να σας ζωγραφίσετε ότι σας έχει εμπνεύσει από την διάρκεια διαμονής σας στην Ιαπωνία”.

Ο Ali Sabet δημιούργησε μια μεγάλη ασπρόμαυρη τοιχογραφία πάνω στο λευκό τοίχο χρησιμοποιώντας ιαπωνικά πινέλα και το παραδοσιακό μελάνι Sumi, με πορτρέτα γυναικών και στην πόρτα ζωγράφισε Ιαπωνικούς χαρακτήρες.

Ευχαριστώντας τον για τα έργα του, ο Eric του επέστρεψε ολόκληρο το ποσό της διαμονής και τον προσκάλεσε να χρησιμοποιεί δωρεάν το διαμέρισμα όποτε ξαναβρεθεί στην πόλη.

Όσο για τον Ali Sabet δήλωσε ευγνώμων “που άφησε με αυτό τον τρόπο ένα κομμάτι του” στο Τόκιο και θεωρεί πια το διαμέρισμα, ένα δεύτερο σπίτι του που θα ξαναγυρίσει κάποια μέρα.