Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε 130 επιβάτες να αποβιβαστούν από αεροσκάφος της Korean Air κατά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ αναφέροντας νέους περιορισμούς για να σταματήσει η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού Covid-19, σύμφωνα με το Jerusalem Post.
Η πτήση KE957 της Korean Air, που εκτελείται με Boeing 777-200, έφτασε στο Τελ Αβίβ περίπου στις 7.30 μ.μ. το βράδυ του Σαββάτου μετά από μια σχεδόν 12ωρη πτήση από τη Σεούλ. Κατά την άφιξη, το αεροσκάφος εμποδίστηκε να σταθμεύσει σε μια κανονική πύλη και αντ ‘αυτού έγινε δεκτό από υπαλλήλους που φορούσαν πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό. Η αποβίβαση επιτράπηκε μόνο σε 12 Ισραηλινούς επιβάτες του αεροσκάφους. Οι υπόλοιποι επιβάτες επέστρεψαν, μαζί με το αεροπλάνο, στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.
Όσον αφορά στους τουρίστες στο Ισραήλ από την Νότια Κορέα που δεν μπόρεσαν να αναχωρήσουν με την πτήση του Σαββάτου το βράδυ για τη χώρα τους, αναχώρησαν την Κυριακή με ξένες αεροπορικές εταιρείες και συνδέσεις μέσω τρίτων χωρών.
Πριν από λίγες μέρες τουρίστες της Νότιας Κορέας που επισκέφθηκαν το Ισραήλ έχουν διαγνωσθεί με τον ιό, προκαλώντας φόβους και στέλνοντας ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους σε καραντίνα.
Κέντρα της Κορέας για τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών δήλωσαν την Κυριακή το πρωί ότι ο αριθμός των προσκυνητών που διαγνώστηκαν με τον ιό από την επιστροφή του από το Ισραήλ είχε αυξηθεί από εννέα σε 18.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το Jerusalem Post, υπέβαλε διάβημα στο Ισραήλ την Κυριακή το πρωί απαιτώντας “να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο”.

Η Korean Air έχει ακυρώσει όλες τις πτήσεις μεταξύ Σεούλ Ίντσεον και Τελ Αβίβ μέχρι τις 28 Μαρτίου 2020.
Η επιδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε ένα πανικό τον κόσμο. Η μεγάλη πλειοψηφία των ξένων αεροπορικών εταιρειών που πετούν προς την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ έχουν είτε αναστείλει τις πτήσεις τους ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης και της ανησυχίας για την υγεία από την επιδημία κορωνοϊού.