Επιστροφή στην παλιομοδίτικη βαλίτσα. Από τις 15 Ιανουαρίου παρελθόν θα είναι σε επτά αεροπορικές εταιρείες η χρήση της “έξυπνης αποσκευής”, λόγω της…εκρηκτικής φύσης τους από τις μεγάλες μπαταρίες λιθίου.

Την χρήση τους θα απαγορεύσουν σε λίγες μέρες οι British Airways, Delta Air Lines, Southwest Airlines, American Airlines, Alaska Airlines, Qantas, Air Canada, ενώ σε περιορισμούς ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν οι United Airlines, Hawaiian Airlines και Allegiant Airlines.

Η κύρια ανησυχία για τις αεροπορικές εταιρείες επικεντρώνεται γύρω από τις μεγάλες μπαταρίες λιθίου που χρησιμοποιούνται σε πολλά σχέδια “έξυπνων αποσκευών”.

Οι μπαταρίες λιθίου, όπως και οι φορητοί υπολογιστές, οι κάμερες και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, είναι γνωστό ότι υπερθερμαίνονται και εκρήγνυνται.

Ευτυχώς για τους λάτρεις των “έξυπνων αποσκευών”, υπάρχουν και τσάντες με αφαιρούμενες μπαταρίες που θα επιτρέπονται στις πτήσεις, αρκεί οι επιβάτες να βγάζουν τις μπαταρίες, να τις κρατούν στην καμπίνα μακριά από εύφλεκτα αντικείμενα.