tourism-today-9Απαραίτητο είναι πλέον το brand για τα ξενοδοχεία, όπως δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ξενοδοχειακής αλυσίδας Tresor Hotels, κ. Πάνος Πανταζόπουλος στην εκπομπή Tourism Today αυτής της εβδομάδας, που προβάλλεται από το Channel 9 την Τετάρτη 21:00-22:00 και σε επανάληψη το Σάββατο 19:00-20:00 με παρουσιαστή τον Χάρη Ντιγριντάκη.

Η Tresor Hotels, η πρώτη αλυσίδα ανεξάρτητων boutique ξενοδοχείων στην Ελλάδα, στοχεύει στην ανακάλυψη των “θησαυρών” της χώρας σε προσεκτικά επιλεγμένους προορισμούς. Οι 20 ξενοδοχειακές μονάδες σε 15 προορισμούς υπό το management της Tresor, διατηρούν την ελληνικότητα και την αυθεντικότητά τους, προσφέροντας στους φιλοξενούμενους τους μοναδικές εμπειρίες φιλοξενίας. Σύμφωνα με τον κ. Πανταζόπουλο, τα ξενοδοχεία Tresor εμπνέονται από την τοπική κουλτούρα και παρέχουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να γευτούν τα παραδοσιακά προϊόντα του εκάστοτε τόπου, συνδέοντας έτσι τον τουρισμό με τη γαστρονομία.

Στο πλάνο ανάπτυξης της Tresor Hotels είναι η περαιτέρω επέκταση της σε 40 ξενοδοχειακές μονάδες και 35 προορισμούς μέσα στο 2013, καθώς και η ένταξη σε αυτήν ξενοδοχείων του εξωτερικού.

Μείωση 15%-20% της ζήτησης των Ελλήνων τουριστών για ευρωπαϊκά ταξίδια παρατηρεί ο διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού γραφείου Heronia Holidays, κ. Νάσος Τρέντζος. Την ίδια ώρα, υψηλή είναι η ζήτηση για τους μακρινούς προορισμούς και αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον κ. Τρέντζο στους πελάτες με οικονομική άνεση.

Last minute προσφορές από τη Heronia για ταξίδια στην Ευρώπη την περίοδο των εορτών ανακοίνωσε στο Tourism Today ο κ. Τρέντζος. Ειδικότερα, το κόστος για ένα τετραήμερο ταξίδι στη Βιέννη με μεταφορά και διαμονή σε τετράστερο κεντρικό ξενοδοχείο με πρωινό είναι στα 198 ευρώ (συν 135 ευρώ οι φόροι αεροδρομίου) κατ’ άτομο. Οι αναχωρήσεις για τη συγκεκριμένη προσφορά είναι στις 27 Δεκεμβρίου και στις 3 Ιανουαρίου. Επιπλέον, το κόστος για ένα εξαήμερο ταξίδι στη Βιέννη και στο Σάλτσμπουργκ κυμαίνεται στα 500 ευρώ.

Στο incoming στρέφεται η Heronia Holidays, καθώς, όπως δηλώνει στο Tourism Today o κ. Τρέντζος η Ελλάδα, εκτός από ήλιο και θάλασσα μπορεί να προσφέρει επίσης πολιτισμό και γαστρονομία. Συγκεκριμένα, έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα εκδηλώνουν οι αγορές της Ρωσίας, της Σκανδιναβίας και του Ισραήλ. Τέλος, ο κ. Τρέντζος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, προκειμένου να μειωθούν τα κόστη, το 2013 να είναι μία χρονιά εξαγορών και συγχωνεύσεων για τα τουριστικά γραφεία.