Αετονύχηδες καραδοκούν. Τηλεφωνούν σε ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και με “δόλωμα” ότι έχουν κερδίσει επιδότηση από το ΕΣΠΑ, προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα.

Μάλιστα για να πείσουν τα ανυποψίαστα θύματα τους χρησιμοποιούν ονόματα γνωστών του κλάδου ισχυριζόμενοι ότι έχουν επιδοτηθεί με την ίδια διαδικασία.

Όλα αυτά όμως είναι ψέματα, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων και μόνο στόχο έχει να γίνει πιστευτός και να σας πείσει να του στείλετε με κάποιο τρόπο χρήματα.

Οπως ενημερώνει τους καταλυματίες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Καρατάσος “άνδρας που τηλεφωνεί -συνήθως από τους αριθμούς 2821031577 ή 6949359989- συστήνεται ως στέλεχος γνωστής τράπεζας ή ως γραφείο επιδοτήσεων. Σας λέει ότι έχετε να λάβετε επιδότηση από το ΕΣΠΑ, ότι λήγει η προθεσμία και πρέπει να στείλετε χρήματα περιπου 2.000€ μέσω Western Union ή με έμβασμα τραπέζης, για να εξασφαλίσετε τη λήψη της χρηματοδότησης.”

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων συνιστά στα μέλη της να ενημερώσουν αμέσως τον σύλλογό τους, μην δώσουν τα χρήματα και να πάνε στην αστυνομία να καταγγείλουν το συμβάν.