Τρίζει” η πρωτιά της Βρετανίας ως ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Βασική αιτία είναι η υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη.

Ταυτόχρονα, ο κατάλογος των ευρωπαϊκών προορισμών που επιτρέπει στους Αμερικανούς τουρίστες  να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα αυξάνεται.

Αυτό σημαίνει ότι άλλα ευρωπαϊκά hotspots θα μπορούσαν να αποδειχθούν πιο επιθυμητά βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με την GlobalData.

“Οι ειδήσεις για μια διατλαντική ταξιδιωτική φούσκα μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ έχουν φημολογηθεί εδώ και πολύ καιρό”. “Αυτό που παραμένει σαφές είναι ότι όσο περισσότερο καθυστερεί, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος οι τουρίστες των ΗΠΑ να επιλέξουν διακοπές αλλού σε ολόκληρη την Ευρώπη το 2021 και το 2022”. Αυτό επισημαίνει η Johanna Bonhill-Smith, ταξιδιωτική αναλύτρια της GlobalData.

Ανασταλτικός παράγοντας για τους προορισμούς η καραντίνα

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GlobalData οι περιορισμοί σε καραντίνα ήταν ο πρωταρχικός αποτρεπτικός παράγοντας για ταξίδι κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.

Μια άλλη δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι η προθυμία για ταξίδια σε διαφορετική ήπειρο είναι υψηλή.

Υπάρχει έντονη ζήτηση για εγχώρια ταξίδια. Ωστόσο, το 37% των ερωτηθέντων επιθυμούσαν να ταξιδέψουν σε διαφορετική ήπειρο. Ο λόγος είναι να αλλάξουν τοπίο μετά το μεγάλο χρονικό διάστημα που έμειναν σπίτι.

Η έρευνα καταναλωτών της GlobalData για το πρώτο τρίμηνο του 2021 διαπίστωσε ότι το 53% των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι είχαν περικοπή προϋπολογισμού τον τελευταίο χρόνο λόγω οικονομικών περιορισμών.

Η ζήτηση για διατλαντικά ταξίδια μπορεί να είναι υψηλή, αλλά οι τουρίστες είναι πιθανό να αποφύγουν το επιπλέον κόστος εάν είναι δυνατόν.

Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να υπολείπεται.

Ως αποτέλεσμα παίρνουν το προβάδισμα άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία. Αυτοί οι προορισμοί έχουν άρει τις υποχρεωτικές απαιτήσεις καραντίνας για τους εισερχόμενους τουρίστες των ΗΠΑ που υπόκεινται σε άλλα μέτρα, όπως πιστοποιητικά εμβολιασμού και αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών.