Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι αεροπορικοί ταξιδιώτες από και προς την Ευρώπη μέσω Ισλανδίας, δεν θα ταλαιπωρηθούν μόνο από την ηφαιστειακή έκρηξη στη χερσόνησο Reykjanes, αλλά και από απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο διεθνές αεροδρόμιο Κέφλαβικ στην Ισλανδία -το μεγαλύτερο αερολιμένα της χώρας- θα πραγματοποιήσουν εξάωρη στάση εργασίας αύριο 20 Δεκεμβρίου μεταξύ 05:00 και 11:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης, καθώς διαμαρτύρονται για καλύτερες συνθήκες αμοιβής.

Κατά τη διάρκεια της στάσης, δεν θα πραγματοποιούνται πτήσεις προς ή από το αεροδρόμιο Κέφλαβικ εκτός από έκτακτης ανάγκης για διάσωση.

Η κινητοποίηση αναμένεται να επηρεάσει περισσότερους από 23.000 επιβάτες στην Ισλανδία και στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε η Ισλανδική Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (FIF).
Αυτός θα είναι ο τρίτος γύρος απεργιών μεταξύ αυτών των εργαζομένων μέσα σε πέντε χρόνια, και η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας μπορεί να κοστίσει στη χώρα ζημίες έως και 7 εκατ. ευρώ, όπως εκτιμά ο αερομεταφορέας της χώρας Icelandair.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη χώρα αναμένεται επίσης να προχωρήσουν σε απεργίες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων απειλώντας τα εορταστικά ταξίδια και προκαλώντας ιδιαίτερη αναστάτωση στην Icelandair.

Οι απεργίες έχουν προγραμματιστεί σε μια πολύ δυσμενή στιγμή, όπως σημείωσε μια άλλη επηρεαζόμενη αεροπορική εταιρεία, η οικονομική PLAY Airlines.

Η διαταραχή, στις πτήσεις την πολυάσχολη περίοδος ταξιδιών διακοπών, θα γίνει έντονα αισθητή στην χώρα παρά τις προσπάθειες να ελαχιστοποιηθεί.

Όσον αφορά στην έκρηξη του ηφαιστείου, μέχρι στιγμής έχει ελάχιστη επίδραση στις λειτουργίες του αεροδρομίου Κέφλαβικ.
Το πρόγραμμα των πτήσεων της Icelandair παραμένει αμετάβλητο και καμία πτήση δεν έχει καθυστερήσει ή ακυρωθεί λόγω της έκρηξης.