Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι εργαζόμενοι εδάφους της KLM (KLM Ground Services) στο αεροδρόμιο Schiphol, ετοιμάζουν ​​απεργία τον Ιούλιο εάν η αεροπορική εταιρεία δεν προχωρήσει σε αυξήσεις στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Οι εργαζόμενοι έδωσαν προθεσμία στην KLM μέχρι την 1η Ιουλίου για να καταλήξουν σε μια καλύτερη πρόταση.

Η KLM Ground Services είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση αποσκευών, μεταξύ άλλων.
Η απεργία αυτών των εργαζομένων στις 23 Απριλίου -στην αρχή των εορτών του Μαΐου- προκάλεσε απόλυτο χάος στο Schiphol και σηματοδότησε την αρχή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει έκτοτε το αεροδρόμιο.

Ο David van de Geer εκπρόσωπος του συνδικάτου FNV Aviation, είπε ότι το σωματείο του και η αεροπορική εταιρεία δεν έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία πριν από τον Ιούλιο.

Πίεσε την KLM να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με όλα τα συνδικάτα της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκπροσωπούν πληρώματα πτήσης, και όχι μόνο εκείνων που εκπροσωπούν πολλούς εργαζόμενους με χαμηλότερους μισθούς, όπως η FNV και η CNV.

Το Schiphol παλεύει με μαζικές ουρές από τις διακοπές του Μαΐου, κυρίως λόγω ελλείψεων προσωπικού στη διαχείριση αποσκευών και την ασφάλεια του αεροδρομίου.

Την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι υπήρχαν κατά μέσο όρο 13.500 επιπλέον επιβάτες για τον Ιούλιο και όλα τα προγραμματισμένα αεροπλάνα ήταν εντελώς γεμάτα. Αυτό είναι σχεδόν το 17% των προγραμματισμένων θέσεων ανά ημέρα κατά μέσο όρο.

Ως εκ τούτου, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να περικόψουν τις πτήσεις.
Η KLM, ως ο μεγαλύτερος χρήστης του αεροδρομίου Schiphol, είναι έτοιμη για τις μισές μειώσεις θέσεων.