Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την ερχόμενη Κυριακή 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία από το προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια της Ιταλίας.

Η κινητοποίηση αφορά τις συμβάσεις εργασίας υπαλλήλων στη διαχείριση προσωπικού. Τα συνδικάτα λένε ότι οι αμοιβές και οι συνθήκες δεν έχουν βελτιωθεί τα τελευταία έξι χρόνια.

Δεδομένου ότι τουλάχιστον τέσσερα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα εργαζομένων στις αερομεταφορές της Ιταλίας θα συμμετάσχουν στην απεργία, η διαμαρτυρία αναμένεται να προκαλέσει κάποια αναστάτωση σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια της Ιταλίας, ειδικά στα γραφεία ελέγχου εισιτηρίων και στους χώρους παραλαβής αποσκευών.

Τα καλά νέα είναι ότι σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, οι πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να αναχωρήσουν μεταξύ 7-10 π.μ. και 6-9 μ.μ. προστατεύονται από απεργίες.

Ποια αεροδρόμια θα επηρεαστούν

Το προσωπικό της Atitech στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης και το προσωπικό χειρισμού στο αεροδρόμιο Orio Al Serio του Μπέργκαμο θα απεργούν για ολόκληρο το 24ωρο.

Το προσωπικό χειρισμού που εξυπηρετεί τα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 12 μ.μ. έως τις 4 μ.μ.

Στάση εργασίας μεταξύ 13:00 και 17:00 έχουν εξαγγείλει και οι χειριστές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στα κέντρα της ENAV στη Ρώμη και στο Μιλάνο.

Σε ποιες αεροπορικές εταιρείες απεργούν οι εργαζόμενοι

Το προσωπικό των ισπανικών αεροπορικών εταιρειών Volotea, Vueling και Air Dolomiti -θυγατρικής της Lufthansa- που εκτελεί δρομολόγια από τη Γερμανία προς 13 διαφορετικούς ιταλικούς προορισμούς, θα συμμετάσχει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Το προσωπικό εδάφους των American Airlines και Emirates θα κάνει στάση εργασίας μεταξύ 12:00 και 16:00.

Πτήσεις που εκτελούνται από τις παραπάνω αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να παρουσιάσουν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις, αν και δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες.