Οι επιβάτες του γαλλικού σιδηρόδρομου πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επιθεωρητές εισιτηρίων σε όλη τη χώρα απείλησαν με απεργία από την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν ελεγκτές εισιτηρίων που απασχολούνται στην SNCF, τον κρατικό σιδηροδρομικό φορέα της Γαλλίας, επανενεργοποίησαν μια συλλογική διαμάχη που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 και καλούν σε τριήμερη απεργία για να απαιτήσουν καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Τα συνδικάτα CGT-Cheminots, CFDT-Cheminots και Sud-Rail ζήτησαν αυτή την εβδομάδα για βιομηχανική δράση, καθώς, σύμφωνα με τα συνδικάτα, η SNCF δεν έχει τηρήσει τις προηγούμενες υποσχέσεις της.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει την απεργία, ο διευθύνων σύμβουλος της SNCF Ζαν-Πιέρ Φαραντού υποσχέθηκε την Πέμπτη (8 Φεβρουαρίου) να απονείμει μπόνους 400 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους την 1η Μαρτίου, καθώς και να αυξήσει τα επιδόματα διαμονής σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές κατά 30% την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τοπικές ειδήσεις.

Φέρεται επίσης να ανακοίνωσε 3.000 πρόσθετες προαγωγές με αυξήσεις μισθών μεταξύ 2 και 4% και προσφέρθηκε να προσλάβει 1.000 μόνιμους εργαζόμενους επιπλέον των 7.300 που είχαν ήδη προγραμματιστεί για το 2024.