Αναστάτωση αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι ταξιδιώτες στην Ιταλία τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου αφού οι χειριστές αποσκευών του αεροδρομίου και το προσωπικό ασφαλείας κήρυξαν 24ωρη απεργία.

Ειδικότερα, τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους χειριστές αποσκευών αεροδρομίου στο Μιλάνο έχουν κηρύξει εθνική απεργία από τα μεσάνυχτα της 8ης Ιανουαρίου έως τα μεσάνυχτα της 9ης Ιανουαρίου.

Η στάση εργασίας θα περιλαμβάνει τους εργαζόμενους στα Ags Handling, Mle-Bcube, Airport Handling, Aviapartner Handling και Swissport Italy – που λειτουργούν στα αεροδρόμια Malpensa και Linate του Μιλάνου.

Πρόσθετες καθυστερήσεις αναμένονται στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης καθώς και στα αεροδρόμια της Βενετίας και του Τρεβίζο, καθώς το προσωπικό ασφαλείας των Adr Assistance, Adr Security και Triveneto Sicurezza σχεδιάζει επίσης να αποχωρήσει από την εργασία για 24 ώρες την επόμενη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό εδάφους στο Cft and Rekeep, που λειτουργεί στο αεροδρόμιο της Φλωρεντίας, θα σταματήσει επίσης να εργάζεται στις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, ένα ελάχιστο επίπεδο βασικών υπηρεσιών θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της απεργίας, με προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ 7:00 και 10:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00 να αναμένεται να συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί.