Σύνταξη: tourismtoday.gr

Περισσότεροι από 100 υπάλληλοι ασφαλείας που εργάζονται στο Eurostar θα απεργήσουν στις 16, 18, 22 και 23 Δεκεμβρίου μετά από διαμάχη για τις αμοιβές τους.

Το προσωπικό είναι μέλη του βρετανικού σωματείου Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών (RMT) και κάποιοι κερδίζουν μόλις 10,66 λίρες την ώρα, σύμφωνα με δήλωση του συνδικάτου.
Οι εργαζόμενοι απέρριψαν μια προσφορά αμοιβής κάτω του πληθωρισμού της Mitie -που παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας στη Eurostar- και υποστήριξαν την απεργία με «ναι» 81%, είπε το RMT.

Το συνδικάτο πρόσθεσε ότι «η απεργία θα επηρεάσει σοβαρά τις υπηρεσίες της Eurostar και τα ταξιδιωτικά σχέδια κατά την περίοδο Δεκεμβρίου».

Πλήγμα για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες

Ο Clive Wratten, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Επαγγελματικών Ταξιδίων (BTA) υπογράμμισε πώς «οι απεργίες του Eurostar είναι άλλο ένα πλήγμα για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες σε όλη τη χώρα.

Προτρέπουμε την κυβέρνηση και τα συνδικάτα να καταλήξουν σε συμφωνία, ώστε τα ταξίδια να επανέλθουν σε τροχιά ενόψει μιας πολυάσχολης περιόδου Χριστουγέννων».

Σύμφωνα με τον Mick Lynch, γενικό γραμματέα του RMT «το προσωπικό ασφαλείας του Eurostar είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του και είναι ντροπή που δεν αμείβονται με αξιοπρεπή μισθό.

Εργάζονται πολλές ώρες και μια εταιρεία πολλών εκατομμυρίων λιρών όπως η Mitie, μπορεί εύκολα να αντέξει οικονομικά να τους πληρώσει αξιοπρεπώς για τη βασική δουλειά που κάνουν.

Δεν θέλουμε να διαταράξουμε τα ταξιδιωτικά σχέδια των ανθρώπων, αλλά τα μέλη μας χρειάζονται αύξηση μισθών και αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα ακούσει η διοίκηση.

Προτρέπω τον Mitie και το Eurostar να καταλήξουν σε συμφωνία με τη RMT μέσω διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό».