Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι εργαζόμενοι εδάφους της Dnata (Εθνική Υπηρεσία Αεροπορικών Ταξιδιών του Ντουμπάι) και της Menzies Aviation στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου απειλούν να απεργήσουν, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA στο Κατάρ.

Διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές, τα 700 μέλη του προσωπικού εδάφους που εκπροσωπούνται από το συνδικάτο Unite, θα συμμετάσχουν σε σχετική ψηφοφορία τις επόμενες εβδομάδες.

«Ανεξάρτητα από το πώς οι εργοδότες παρουσιάζουν τις προσφορές στο τραπέζι, πρόκειται για σημαντικές μειώσεις μισθών σε πραγματικούς όρους και απαράδεκτες για τα μέλη μας», υπογραμμίζει το συνδικάτο.

Εάν εγκριθεί η απεργία, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα Νοεμβρίου, ακριβώς τη στιγμή που ανοίγει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στο Κατάρ.

«Η απεργία θα προκαλέσει αναπόφευκτα σοβαρή αναστάτωση και καθυστερήσεις στο Χίθροου, ειδικά στους οπαδούς του ποδοσφαίρου που ταξιδεύουν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, προειδοποίησε ο Kevin Hall, περιφερειακός υπεύθυνος του Unite.

Η Qatar Airways, η οποία έχει προγραμματίσει 10 επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, θα επηρεαστεί άσχημα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία.

Άλλες κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες που θα πληγούν από την πιθανή απεργία είναι η Virgin Atlantic,  η Singapore Airlines, η Cathay Pacific και η Emirates».

Το Κατάρ αναμένει να φιλοξενήσει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια τουρίστες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.