Σύνταξη: tourismtoday.gr

Όλα τα δρομολόγια με τρένα της Eurostar και LeShuttle έχουν ανασταλεί προσωρινά λόγω απεργίας στη Γαλλία. Και οι δύο έχουν επηρεαστεί από την «απροσδόκητη απεργία» του γαλλικού προσωπικού της Eurotunnel.

Όλες οι σιδηροδρομικές γραμμές του Eurostar- πάνω από 20 μεταξύ του St Pancras International σε Λονδίνο, για Παρίσι, Βρυξέλλες και Άμστερνταμ για το υπόλοιπο της ημέρας- εμφανίζονται πλέον στον ιστότοπο του ως ακυρωμένες για το υπόλοιπο σήμερα 21 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται «λόγω της απροσδόκητης απεργίας από το προσωπικό της Eurotunnel, λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι το τρένο σας ακυρώθηκε».

Οι επιβάτες μπορούν να αλλάξουν την κράτηση τους δωρεάν σε διαφορετική ημερομηνία, να ακυρώσουν και να διεκδικήσουν ένα ηλεκτρονικό κουπόνι για ταξίδι εντός 12 μηνών ή να ακυρώσουν και να λάβουν επιστροφή χρημάτων.
Η εταιρεία προειδοποιεί ότι τα τρένα είναι «πιο πολυάσχολα από το κανονικό» με περιορισμένη διαθεσιμότητα λόγω αυξημένου αριθμού ταξιδιωτών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στον ιστότοπο της LeShuttle -τη διακαναλική σιδηροδρομική υπηρεσία αυτοκινήτων μεταξύ Φόλκστοουν στο Κεντ και του Καλαί- αναφέρεται πως «λόγω εργατικής κινητοποίησης στη Γαλλία, όλα τα δρομολόγια έχουν προσωρινά ανασταλεί.

Ζητούμε συγγνώμη για την καθυστέρηση στο ταξίδι σας. Περαιτέρω ενημερώσεις θα δοθούν σύντομα».