Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο αγώνας μεταξύ των συνδικάτων της Ισπανίας και της διοίκησης της Ryanair μόλις ξεκίνησε, αφού δεν τα βρήκαν στις συζητήσεις για τους μισθούς.

Η απεργία του πληρώματος θαλάμου επιβατών στη Ryanair στην Ισπανία που ξεκίνησε τον Ιούνιο θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, όπως αποφάσισαν τα δύο συνδικάτα Unión Sindical Obrera (USO) και η Sitcpla.

Οι 24ωρες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 8 Αυγούστου 2022 έως τις 7 Ιανουαρίου 2023.

«Η Ryanair δεν έχει κάνει την παραμικρή προσπάθεια να συμφιλιωθεί με τα συνδικάτα» και «έχοντας αποδείξει δημόσια την άρνηση της να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε διάλογο», η USO και η Sitcpla «αναγκάζονται να παρατείνουν» την απεργία, ανέφεραν τα συνδικάτα.

Τα αιτήματα των εργαζομένων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων 22 ημέρες αργίας και δύο επιπλέον μήνες πληρωμή ετησίως -σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία- και άμεση επαναφορά των 11 εργαζομένων που απολύθηκαν λόγω απεργίας τον Ιούλιο.

«Καθώς η εταιρεία δεν μπόρεσε να ακούσει τους εργαζόμενους, αναγκαστήκαμε να εξαγγείλουμε νέες ημέρες απεργίας», δήλωσε η Lidia Aransanz, επικεφαλής του τμήματος Ryanair της USO.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν 10 ισπανικά αεροδρόμια όπου έχει βάσεις η Ryanair.

Η Ryanair αντιπροσώπευε το 22,3% των επιβατών που ταξίδεψαν μέσω ισπανικών αεροδρομίων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αεροδρομίου Aena.