Σύνταξη: tourismtoday.gr

Νέες απεργίες «νεκρώνουν» αύριο αεροπορικές εταιρείς και αεροδρόμια στην Ιταλία. Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων της Air Dolomiti αναμένονται σε όλα τα ιταλικά αεροδρόμια την Τρίτη 28 Μαΐου.
Λόγω απεργίας στα πληρώματα πτήσης η ιταλική θυγατρική της Lufthansa θα αναστείλει τη λειτουργία της για 24 ώρες αύριο. Η κινητοποίηση θα είναι από τις 00.00 έως τις 23.59.

Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει στον ιστότοπο της ότι προσπαθεί να «κρατήσει τον αντίκτυπο της απεργίας όσο το δυνατόν σε χαμηλό επίπεδο».
Οι επιβάτες καλούνται να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους.

Εκτός από το προσωπικό της Air Dolomiti προγραμματισμένη 4ωρη στάση από τις 13:00 έως τις 17:00, πραγματοποιούν οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί της Wizz Air με έδρα την Ιταλία, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας από τον αερομεταφορέα χαμηλού κόστους.

Οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται, σε περίπτωση απεργίας να αποστείλουν στην Εθνική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ENAC) τον κατάλογο των εγγυημένων δρομολογίων, με χρονοδιάγραμμα προστασίας για ασφαλισμένες πτήσεις από τις 07:00 έως τις 10:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.
Η ENAC κοινοποίησε τη λίστα των εγγυημένων πτήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας απεργίας.

Οι απεργίες στα αεροδρόμια

Παράλληλα, αύριο 24ωρη απεργία πραγματοποιεί το προσωπικό εδάφους διαφόρων αεροδρομίων της Ιταλίας.

Σε κινητοποιήσεις θα κατέβουν οι εργαζόμενοι των Airport Handling, Aviapartner Handling και Swissport Italia των αεροδρομίων σε Μιλάνο Μαλπένσα και Λινάτε, το προσωπικό της Gh Verona του αεροδρομίου Βερόνα- Βιλαφράνκα (Βερόνα) και οι υπάλληλοι της Gh Venezia στον αερολιμένα Μάρκο Πόλο στη Βενετία.

Επίσης, το προσωπικό ελέγχου ασφαλείας της Italpol Vigilance στο αεροδρόμιο του Μιλάνου και οι εργαζόμενοι της Sicuritalia Ivri Vigilanza στο αεροδρόμιο του Βένετο θα απέχει επίσης από την εργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ.μ., οι υπάλληλοι των Sacal και Sacal Gh των αεροδρομίων σε Λαμετσία Τέρμε, Κροτόνε και στη Ρέτζιο ντι Καλάμπρια.