Σύνταξη: tourismtoday.gr

«Στον αέρα» κινδυνεύουν να τιναχτούν οι καλοκαιρινές διακοπές των Βρετανών που πετούν από το Γκάτγουικ (Λονδίνο) -ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου- τον Ιούλιο, λόγω απεργιών.

Περίπου 300 εργαζόμενοι -οι ελεγκτές ασφαλείας και το προσωπικό εξυπηρέτησης επιβατών- θα απεργήσουν τον επόμενο μήνα με μισθολογικά αιτήματα.

Σύμφωνα με την Unite πρόκειται για 100 ελεγκτές ασφαλείας αποσκευών που απασχολούνται από την ICTS και 200 εργαζόμενους του Wilson James στις υπηρεσίες βοήθειας σε επιβάτες.

Το συνδικάτο τόνισε ότι οι απεργίες θα προκαλέσουν «σημαντική αναστάτωση» στους Βρετανούς ταξιδιώτες, τόσο στον έλεγχο ασφαλείας όσο και στις υπηρεσίες επιβατών.

Και οι δύο ομάδες εργαζομένων, οι οποίοι κερδίζουν λίγο πάνω από τον κατώτατο μισθό, απέρριψαν τις προσφορές αμοιβής από τους εργοδότες τους και κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου και από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου.

‘Οπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι «εάν δεν επιλυθούν οι διαφορές, θα προγραμματιστούν νέες απεργίες».

Η Unite, επισημαίνει πως «υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις, αλλά αυτό απαιτεί από τις εταιρείες συμφωνίες που είναι αποδεκτές από τα μέλη μας».

Επιπλέον, 100 οδηγοί φορτηγών της dnata και εργαζόμενοι σε αποθήκες στην τροφοδοσία αεροπλάνων της easyJet στο Γκάτγουικ αποφασίζουν εντός των ημερών για απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας πληρωμές για παραπάνω ώρες στις βάρδιες τους.