Σύνταξη: tourismtoday.gr

Καθυστερήσεις σε πτήσεις θα αντιμετωπίσουν οι ταξιδιώτες στα αεροδρόμια στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Βρετανία και την Γαλλία το Πάσχα, λόγω απεργιών.

Οι Πορτογάλοι ελεγκτές στην υπηρεσία μετανάστευσης και συνόρων (SEF), πραγματοποιούν απεργία, η οποία συμπίπτει με το Σαββατοκύριακο των διακοπών του Πάσχα.

Οι πέντε ημέρες κινητοποιήσεων από τις 6 Απριλίου θα προκαλέσουν αναστάτωση στα αεροδρόμια.

Αφορμή για την απεργία είναι η αναδιάρθρωση της πορτογαλικής SEF, στην οποία εργάζονται περίπου 900 ελεγκτές και 700 μη αστυνομικοί.

Ισπανία: Απεργίες σε 17 ισπανικά αεροδρόμια

Μερικά από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ισπανίας αντιμετωπίζουν απεργίες από συνδικαλιστές εργαζομένους στις επίγειες υπηρεσίες και την εταιρεία διακίνησης φορτίου Swissport έως και το Πάσχα.

Έως τις 13 Απριλίου, θα πραγματοποιούν μια σειρά από 24ωρες απεργίες κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη.

Βρετανία

Απεργία πέντε εβδομάδων ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Συγκεκριμένα τα Γραφεία Διαβατηρίων στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία «κατεβάζουν ρολά», από τις 3 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου.

Στόχος είναι να αυξηθεί η πίεση στην κυβέρνηση για τους μισθούς, τις συντάξεις και την ασφάλεια της εργασίας.

Πέρα από το Πάσχα η κινητοποίηση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παράδοση των διαβατηρίων -καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι- και σε προορισμούς στο εξωτερικό. Θα επηρεάσει διακοπές και διεθνή ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απεργία χαρακτηρίστηκε από το συνδικάτο ως «σημαντική κλιμάκωση» μιας μακροχρόνιας διαμάχης για τις αμοιβές, τις συντάξεις, τους όρους απολύσεων και την ασφάλεια της εργασίας.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και σε Γαλλία

Οι απεργίες στη Γαλλία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, συνεχίζονται από τις 14 Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις και θα συνεχιστούν μέχρι το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.
Αποτέλεσμα είναι οι καθυστερήσεις στις πτήσεις που εκτελούνται μέσω του γαλλικού εναέριου χώρου.