Το προσωπικό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Tέγκελ του Βερολίνου, το ισπανικό πλήρωμα θαλάμου επιβατών της Ryanair και οι εργαζόμενοι στην αεροπορία της Ιταλίας με τις απεργίες τους, αναμένεται να δημιουργήσουν χάος.

Το χάος ξεκίνησε για τους επιβάτες σήμερα το πρωί, στο αεροδρόμιο Tέγκελ του Βερολίνου. Η σημερινή απεργία του προσωπικού ασφαλείας έγινε αιτία ακυρώσεων πτήσεων.
Η Lufthansa και η Eurowings έχουν πληγεί περισσότερο στις πτήσεις στη Φρανκφούρτη, την Κολωνία και το Μόναχο.
Από το Τέγκελ ακυρώθηκαν οι διεθνείς πτήσεις στο Παρίσι, την Κοπεγχάγη, τη Βασιλεία, τη Ζυρίχη και τη Βιέννη.

Αύριο την απεργιακή σκυτάλη παίρνουν οι εργαζόμενοι σε Ryanair. Το πλήρωμα θαλάμου επιβατών της Ryanair που απασχολείται στην Ισπανία προγραμματίζει απεργίες στις 8,10 και 13 Ιανουαρίου, αφού δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία.
Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει πλήρες πρόγραμμα πτήσεων προς, από και εντός της Ισπανίας αύριο την Τρίτη 8 Ιανουαρίου.
Η Ryanair ενημέρωσε τους επιβάτες να φτάσουν στο αεροδρόμιο αναχώρησης τουλάχιστον δύο ώρες νωρίτερα.

Tην Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας στην Ιταλία θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας τις ώρες αιχμής 1 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα. Η στάση θα επηρεάσει τις ευρωπαϊκές πτήσεις και τις αναχωρήσεις μακρών αποστάσεων, αλλά όχι τις εισερχόμενες διηπειρωτικές πτήσεις.