Παραλύει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας από σήμερα Τρίτη με τους εργαζόμενους να κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στα επώδυνα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση αύριο Τετάρτη.

Στο χορό των κινητοποιήσεων συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 24ωρη απεργία, με αιχμή την τροπολογία για ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Οι δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τρίτη στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και για την Τετάρτη από τις 16.00 έως τις 19.00.

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό-Χωρίς μέσα μεταφοράς

Σήμερα μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο.

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων έχουν ανακοινώσει η Aegean Airlines και η Οlympic Air λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (10.00-13.00).

Δεμένα θα παραμείνουν όλα τα πλοία στα λιμάνια.

Την Τετάρτη κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, ενώ δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο λεωφορείων, τρόλεϊ, προαστιακού και ΟΣΕ.

Την ίδια ώρα, σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα οι ιδιοκτήτες ταξί.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) σήμερα όσο και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. 
 


Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις διοργανώνονται και την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση τα νέα μέτρα. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.