Σύνταξη: tourismtoday.gr

Νέος γύρος αναταραχών στα ταξίδια σε Γαλλία αναμένεται από αύριο Πέμπτη 13 Απριλίου. Στην χώρα συνεχίζονται οι απεργίες και οι διαδηλώσεις, κατά των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Οι τελευταίες διαδηλώσεις και απεργίες θα δημιουργήσουν προβλήματα στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν μετά τις διακοπές του Πάσχα, από ή μέσω Γαλλίας.

Ήδη, η easyJet επιβεβαίωσε ότι διακόπηκε το πτητικό της πρόγραμμα λόγω των αυριανών κινητοποιήσεων από τους Γάλλους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

«Όταν απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ο αριθμός των πτήσεων που μπορούν να πετάξουν μέσα, έξω και πάνω από τη Γαλλία μειώνεται σημαντικά, ανέφερε ο αερομεταφορέας.

Δυστυχώς αυτό οδηγεί σε καθυστερήσεις και ακυρώσεις, καθώς μόνο ένας μικρός αριθμός πτήσεων προστατεύεται από τις ελάχιστες καλύψεις υπηρεσιών.

Κατανοούμε πόσο ενοχλητικό είναι αυτό στα ταξιδιωτικά σας σχέδια, γι’ αυτό ζητάμε από τις γαλλικές αρχές να δράσουν τώρα και να μειώσουν τον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι απεργίες στους πελάτες μας στο μέλλον».

Η Ryanair εξέδωσε προειδοποίηση για περισσότερες ακυρώσεις και καθυστερήσεις στη Γαλλία μέχρι την 1η Μαΐου λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιών του ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 32 ημέρες απεργίας φέτος, η αεροπορική εταιρεία δεν πραγματοποίησε 3.350 πτήσεις.

Η Eurostar επέμεινε ότι οι απεργίες της Πέμπτης «δεν θα επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα και τα τρένα μας θα λειτουργούν κανονικά εκείνη την ημέρα».

Ωστόσο, οι δημόσιες συγκοινωνίες και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στη Γαλλία.

Η περίοδος των διακοπών του Πάσχα έχει ήδη δει υψηλά επίπεδα κίνησης σε όλα τα δρομολόγια.

«Ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις για τους επιβάτες, ειδικά εκείνους σε πούλμαν, που ταξιδεύουν μεταξύ λιμένων Βρετανίας και Γαλλίας, προειδοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών  του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ελέγξτε για τις τελευταίες πληροφορίες και συμβουλές από τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα, σχετικά με το πόσο νωρίς πρέπει να φτάσετε στο τερματικό.»