Οι πιλότοι της Eurowings θα προχωρήσουν σε απεργία αυτή την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας.

« Δέκα γύροι διαπραγματεύσεων, δύο από αυτούς μετά το σαφές σήμα της ψηφοφορίας, δεν οδήγησαν σε καμία σημαντική προσέγγιση », έγραψε το Vereinigung Cockpit (VC) σε δήλωση Τύπου.

Η VC απαιτεί καλύτερη αμοιβή και βελτιωμένες συνθήκες εργασίας: « για παράδειγμα, με τη μείωση του μέγιστου χρόνου πτήσης και την αύξηση των περιόδων ανάπαυσης μεταξύ των καθηκόντων. Η τρέχουσα σύμβαση εργασίας παραμένει αμετάβλητη από το 2015 », ανέφερε το συνδικάτο.

« Ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί σημαντικά. Ο εργοδότης χρησιμοποιεί τακτικά τις ώρες εργασίας των συναδέλφων στο μέγιστο επιτρεπόμενο, το οποίο δεν μπορεί να είναι μόνιμο », λέει ο Matthias Baier, εκπρόσωπος Τύπου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VC. « Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία των επιβατών, αλλά η διοίκηση της Eurowings δεν ακούει τα αιτήματά μας, αναγκάζοντάς μας να προχωρήσουμε σε απεργία ».

« Είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις για το πώς μπορούμε να επιτύχουμε εύλογες ώρες εργασίας για τους υπαλλήλους της Eurowings μακροπρόθεσμα », λέει ο Marcel Gröls, Πρόεδρος της VC. « Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει καταστεί δυνατό να συμφωνηθεί ένας κοινός δρόμος με τον εργοδότη. Δεν αρκεί να κάθεσαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – πρέπει επίσης να είσαι πρόθυμος να βρεις λύση και να μην παρουσιάσεις ανταπαιήσεις ως προσφορά ».

Στις 2 Σεπτεμβρίου, οι πιλότοι της Lufthansa προχώρησαν σε απεργία, αναγκάζοντας τη Lufthansa να ακυρώσει 800 πτήσεις .

Σχετικά με την απεργία, η Eurowings είπε: « Μόνο οι πτήσεις από τη Eurowings Γερμανίας επηρεάζονται από την απεργία, όχι αυτές από τη Eurowings Europe. Η Eurowings κάνει ό,τι είναι δυνατό για να κρατήσει όσο το δυνατόν χαμηλότερο τον αντίκτυπο των απεργιακών μέτρων στους επιβάτες.

Η αεροπορική εταιρεία υποθέτει ότι θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει περίπου το ήμισυ του κανονικού προγράμματος πτήσεων. Εκτός από την Eurowings Europe, η αεροπορική εταιρεία μπορεί επίσης να βασιστεί σε συνεργάτες του Ομίλου Lufthansa.

Οι επιβάτες καλούνται να ενημερώνονται για την κατάσταση της πτήσης τους .

Οι επιβάτες των οποίων η πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της απεργίας θα πρέπει να ενημερωθούν για εναλλακτικές μεταφορές το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου νωρίς το απόγευμα .»