Ορισμένα συνδικάτα των Ιταλών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας επιβεβαίωσαν για τη σήμερα 11 Απριλίου 4ωρη απεργία, από τις 13:00 έως τις 17:00.

Η εργατική δράση θα μπορούσε να επηρεάσει το πρόγραμμα των πτήσεων της ITA Airways στις 11 Απριλίου. Ως εκ τούτου, η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει αρκετές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού που είχαν προγραμματιστεί για τις 11 Απριλίου. Μια λίστα με τις ακυρωμένες πτήσεις είναι διαθέσιμη εδώ .

Για να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία, μεγαλύτερα αεροσκάφη θα εκτελούν δρομολόγια σε πολλά εσωτερικά και διεθνή δρομολόγια προκειμένου να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιβάτες στις 11 Απριλίου: το 70% των ταξιδιωτών θα πετάξει την ίδια ημέρα.

Η ITA Airways καλεί όλους τους πελάτες που έχουν ήδη εισιτήρια για ταξίδι στις 11 Απριλίου να ελέγξουν την κατάσταση των πτήσεων τους πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο στον ιστότοπο ita-airways.com ή να καλέσουν την αεροπορική εταιρεία στον αριθμό χωρίς χρέωση 893 49049 (από Ιταλία ), στο +39 06 85960020 (από το εξωτερικό), ή επικοινωνώντας με το ταξιδιωτικό πρακτορείο όπου αγοράστηκε το εισιτήριο.

Οι ταξιδιώτες που κατέχουν εισιτήρια και τελικά επηρεάζονται από ακύρωση ή αλλαγή προγράμματος πτήσεων της ITA Airways στις 11 Απριλίου μπορούν να κάνουν εκ νέου κράτηση για το ταξίδι τους χωρίς πρόσθετο κόστος ή ποινή ή να ζητήσουν πλήρη επιστροφή χρημάτων του εισιτηρίου (μόνο εάν η πτήση ακυρωθεί ή η καθυστέρηση στην αναχώρηση υπερβαίνει τα 5 ώρες) έως τις 14 Απριλίου.