Την επανεμφάνιση του στη Θεσσαλονίκη έκανε ο αερομεταφορέας της Γεωργίας Georgian Airways, που ξεκίνησε την απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου «Μακεδονία» με την Τιφλίδα.

Έτσι οι ταξιδιώτες, που μέχρι τώρα εξυπηρετούνταν από την Aegean Airlines, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και ανάμεσα στα δύο νέα δρομολόγια της Georgian Airways που εκτελούνται, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Επίσης, την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα Τίρανα ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας Wizz Air, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του στη Ν.Α. Ευρώπη.

Οι πτήσεις της ουγγρικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους, με έδρα τη Βουδαπέστη, ξεκινούν στις 14 Αυγούστου και θα εκτελούνται με Airbus Α-320 των 180 θέσεων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα εκτελούνται τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, ενώ η διάρκεια της πτήσης θα είναι μία ώρα.

Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από το αεροδρόμιο «Nene Tereza» των Τιράνων προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα διατηρηθεί και κατά τη χειμερινή περίοδο, απλά θα περιορισθεί σε τρία εβδομαδιαία δρομολόγια.

Με την προσθήκη των Τιράνων, η Wizz Air αυξάνει πλέον σε έξι τον αριθμό των πόλεων που συνδέει απευθείας με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς εκτελεί ήδη περισσότερα από 20 δρομολόγια σε Βουδαπέστη, Λάρνακα, Λονδίνο και Κουτάισι της Γεωργίας.