Απευθείας πτήσεις προς την Ινδία θα ξεκινήσει η αεροπορική VietJet, με το δρομολόγιο Νέο Δελχί-Χο Τσι Μιν, τέσσερις φορές την εβδομάδα και θα είναι η μόνη απευθείας πτήση που συνδέει τις δύο χώρες.

Η VietJet αναφέρει ότι υπάρχει τεράστιο δυναμικό από την Ινδία όχι μόνο για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά τουρισμού απο το εξωτερικό αλλά και για την έλλειψη ανταγωνισμού στη νέα διαδρομή.

Η νέα πτήση ανακοινώθηκε παρουσία του βιετναμέζου προέδρου κατά τη διάρκεια μιας επιχειρηματικής συνόδου κορυφής Ινδίας-Βιετνάμ και σηματοδοτεί την 45η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Η Εθνική Διοίκηση Τουρισμού του Βιετνάμ λέει ότι οι αφίξεις από την Ινδία αυξήθηκαν πέρυσι κατά 30% σε 85.000 επιβάτες, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση λόγω του ότι το Βιετνάμ εισήγαγε νωρίτερα φέτος την ηλεκτρονική θεώρηση για τους ινδούς υπηκόους.

Η VietJet ανακοίνωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα μια νέα διαδρομή Χο Τσι Μιν-Μπρίσμπεϊν, που θα ξεκινήσει το 2019 και η αεροπορική εταιρεία θα είναι ο πρώτος φορέας εκμετάλλευσης των πτήσεων σε αυτή την διαδρομή.