Η Eurostar, η σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ηπειρωτικής Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι από τις 30 Απριλίου η υπηρεσία Λονδίνο-Άμστερνταμ-Ρότερνταμ θα λειτουργεί απευθείας από/προς τις Κάτω Χώρες.
Οι έλεγχοι στις Βρυξέλλες δεν θα είναι πλέον απαραίτητοι, εξοικονομώντας στους ταξιδιώτες μια ώρα του χρόνου ταξιδιού. Με αυτόν τον τρόπο το τρένο γίνεται πραγματικά μια πλήρης εναλλακτική λύση στο αεροπλάνο.
Από το 2018, η Eurostar λειτουργούσε την διαδρομή από το Λονδίνο-Άμστερνταμ- Ρότερνταμ, με ενδιάμεσες στάσεις. Τώρα η νέα σύνδεση θα είναι άμεση και θα προσφέρει το ταξίδι χωρίς προβλήματα μεταξύ αυτών των ευρωπαϊκών πόλεων.

Εισιτήρια και δρομολόγια

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 41 ευρώ η απλή διαδρομή και θα διατίθενται από τις 11 Φεβρουαρίου για ταξίδια από το Άμστερνταμ που αρχίζουν στις 30 Απριλίου και από το Ρότερνταμ στις 18 Μαΐου 2020.
Επί του παρόντος, υπάρχουν 3 δρομολόγια ημερησίως από το Ηνωμένο Βασίλειο για Κάτω Χώρες.
Τα απευθείας δρομολόγια Άμστερνταμ-Λονδίνο θα είναι αρχικά δύο, με στόχο να αυξηθούν άμεσα στα τρία και στη συνέχεια σε τέσσερα.

“Οι υπηρεσίες μας από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τις Κάτω Χώρες αποδείχθηκαν πολύ δημοφιλείς με πάνω από μισό εκατομμύριο ταξιδιώτες από την έναρξη τους, δηλώνει ο Mike Cooper, διευθύνων σύμβουλος της Eurostar.
Η πλήρως άμεση εξυπηρέτηση αποτελεί μια συναρπαστική πρόοδο για τη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας. Παρέχει στους καταναλωτές μια άνετη και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση σε σχέση με τις αεροπορικές εταιρείες σε μία από την πιο πολυσύχναστη διαδρομή για επαγγελματικά ταξίδια και αναψυχής στην Ευρώπη”.

Ήδη σήμερα το πρωί αναχώρησε το πρώτο απευθείας τρένο Eurostar από το Amsterdam Centraal με τους υπουργούς Υποδομών και Διαχείρισης των Υδάτων και Ασφάλειας και Δικαιοσύνης των Κάτω Χωρών Cora Van Nieuwenhuizen και Ankie Broekers-Knol, αντίστοιχα. Το Eurostar υποδέχτηκε μετά από 4 ώρες και 9 λεπτά στο St Pancras International ο Grant Shapps, υπουργός Μεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο.