Σύνταξη:tourismtoday.gr

Οι υψηλότεροι αριθμοί κρατήσεων για επαγγελματικά ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού -από τον Μάιο του 2020- καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Τα τελευταία στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για την Ένωση Επαγγελματικών Ταξιδίων (BTA) έδειξαν αύξηση 135% από έτος σε έτος.

Οι κρατήσεις σε δύο βασικούς διεθνείς επιχειρηματικούς προορισμούς -τη Σιγκαπούρη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- ξεπέρασαν τα επίπεδα που επιτεύχθηκαν την ίδια εβδομάδα το 2019 για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Ωστόσο, ενώ τα στατιστικά στοιχεία υπογραμμίζουν μια άνοδο της ζήτησης, εξακολουθεί να υπάρχει μια συνολική απώλεια ΑΕΠ 2,60 δις λιρών που σχετίζεται με τα εγχώρια και διεθνή ταξίδια σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα το 2019.

Αυτό έρχεται καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί στα ταξίδια σε πολλούς βασικούς προορισμούς επαγγελματικών ταξιδιών και με τον κλάδο να μην έχει ακόμη ανακάμψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με την BTA.

Τα στοιχεία δείχνουν χαμηλότερα επίπεδα επαγγελματικών ταξιδιών την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Οι αγορές που κόστισαν στο ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι:

  • Ιρλανδία (-620 εκατ. λίρες)
  • ΗΠΑ (-208 εκατ. λίρες)
  • Γερμανία (-498 εκατ. λίρες)
  • Γαλλία (-348 εκατ. λίρες)
  • Ολλανδία (248 εκατ. λίρες)