Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ιδιαίτερα δυναμικά έχει ξεκινήσει ο Οκτώβριος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο οποίος όχι μόνο κινείται σε προ πανδημίας επίπεδα, αλλά θέτει τις βάσεις για υπέρβαση των μεγεθών του 2019.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συνολική επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου σημειώνει οριακή πτώση 0,39% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, με τη διεθνή κίνηση να ανακάμπτει όλο και περισσότερο. Μάλιστα, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, εάν οι αερομεταφορές δεν είχαν επηρεαστεί εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων και των ταξιδιωτικών περιορισμών που είναι ακόμη σε ισχύ στην Ασία λόγω της υγειονομικής κρίσης, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα είχε ήδη ξεπεράσει τα νούμερα του 2019.

Την ίδια στιγμή, οι δυνατότητες καθιέρωσης της Αθήνας ως προορισμού για σύντομες αποδράσεις προσελκύει τους μεγάλους των αερομεταφορών, οι οποίοι είτε ετοιμάζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», είτε πολλαπλασιάζουν τα δρομολόγιά τους προς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, εμπλουτίζοντας το πτητικό τους έργο με νέους προορισμούς.

Ενδεικτικό της δυναμικής του Οκτωβρίου, αν και πρόκειται επί της ουσίας για τον τελευταίο μήνα της χρονιάς, είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Recovery Tracker για τον ελληνικό τουρισμό του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), ο αριθμός των προγραμματισμένων θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις για τον Οκτώβρη ανέρχεται σε περισσότερες από 2,2 εκατ. για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται σε 951.448, ελαφρώς υψηλότερος από τα επίπεδα του 2019.

Σημειώνεται ότι ο Σεπτέμβριος έκλεισε στο -3,9% σε σχέση με το 2019 ως προς την επιβατική κίνηση, με την κίνηση εσωτερικού να βρίσκεται στο συν 1,5% και τη διεθνή κίνηση να σημειώνει μονοψήφια πτώση 6,3% συγκριτικά με τα προ πανδημίας νούμερα.