Η Laudamotion και η Ryanair ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες σχετικά με το εαρινό πρόγραμμα συνεργασίας 2018, το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιούνιο με 21 αεροσκάφη να απογειώνονται από 9 πόλεις της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας.

Πιο συγκεκριμένα τα 21 αεροσκάφη των δύο συνεργαζόμενων εταιρειών θα πετούν από/προς τη Βιέννη, το Βερολίνο, την Κολωνία, το Ντύσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, τη Νυρεμβέργη, τη Στουτγάρδη και τη Ζυρίχη ολοκληρώνοντας ένα σύνολο 65 δρομολογίων σε 44 αεροδρόμια της Κεντρικής Ευρώπης.

Με στόχο την ανάπτυξη και επέκταση της αυστριακής εταιρείας Laudamotion GmbH που εδρεύει στη Βιέννη, την περασμένη εβδομάδα, η Laudamotion και η Ryanair ανακοίνωσαν μια νέα αεροπορική εταιρική σχέση με την ιρλανδική εταιρεία να κατέχει το 29,4% των μετοχών της Laudamotion, το οποίο μετά την έγκριση της Αρχής Ανταγωνισμού της Ε.Ε θα αγγίξει το 75%.

Η Raynair μέσω αυτής της νέας επιχειρηματικής συνεργασίας θα παράσχει χρηματοδοτική και διαχειριστική υποστήριξη στη Laudamotion καθώς και έξι νέα αεροσκάφη, τα οποία θα προστεθούν στο στόλο των δέκα αεροσκαφών που διαθέτει σήμερα η ιρλανδική εταιρεία, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που προβλέπει 21 αεροσκάφη από τις αρχές Ιουνίου.

Κατα αυτό τον τρόπο οι βάσεις διαμορφώνονται ως εξής : Τέσσερα αεροσκάφη της Laudamotion θα εδρεύουν στο Βερολίνο, έξι στο Ντίσελντορφ,από ένα στην Κολωνία, τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, τη Νυρεμβέργη και τη Στουτγάρδη και δύο στη Ζυρίχη.

Από την αεροπορική βάση του Βερολίνου η Laudamotion θα πετά από/πρός τη Βαρκελώνη, το Μπρίντιζι, την Κέρκυρα, τη Φάρο , τη Φουερτεβεντούρα, το Ηράκλειο Κρήτης, την Ίμπιζα, την Κω, τη Λανθαρότε, τη Λας Πάλμας, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, την Πούλα, τη Ρόδο, τη Ριέκα και την Τενερίφη.

Μάλιστα η πρώτη πτήση της Laudamotion από το Ντυσελντορφ πρός την Πάλμα ντε Μαγιόρκα πραγματοποιήθηκε 1η Μαρτίου, ενώ οι πτήσεις από Βιέννη πρός την Πάλμα ντε Μαγιόρκα αναμένεται να αυξηθούν σε τρείς ημερησίως.

Ο πρώην Αυστριακός οδηγός αγώνων Niki Lauda, πρόεδρος του νεοσύστατου συμβουλίου της Laudamotion ως επικεφαλής ευχαρίστησε την ομάδα της Laudamotion για τη σκληρή δουλειά και τον ενθουσιασμό, ώστε να ‘ναι σε θέση η εταιρεία να ξεκινήσει την λειτουργία της εγκαίρως.

«Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε το εμπορικό σήμα της Laudamotion, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, περισσότερες ευκαιρίες στους καταναλώτες και να υπερδιπλασιάσουμε των αριθμό αεροσκαφών στη βάση της Βιέννης.»

Αντίστοιχα,ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, δήλωσε πως η Ryanair είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξει τη Laudamotion παρέχοντας πρόσβαση στον στόλο της και οικονομικούς πόρους για την ταχύτερη ανάπτυξή της.

«Συμμεριζόμαστε το όραμα της Niki Lauda για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης αυστριακής αεροπορικής εταιρείας χαμηλών ναύλων σε μια αγορά που κυριαρχείται από τις αυστριακές και ελβετικές θυγατρικές της Lufthansa.» συμπλήρωσε ο κοςO’Leary.