“Κλειδί” για την ανάπτυξη ρης παγκόσμιας αγοράς τουρισμού περιπέτειας θα αποτελέσει η διαθεσιμότητα των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.

Ειδικότερα, ο τουρισμός περιπέτειας περιλαμβάνει περισσότερα ταξίδια προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να φτάσει στο σημείο απ ‘όπου αρχίζουν τις δραστηριότητες περιπέτειας.

Οι τουρίστες περιπέτειας χρειάζονται διαφορετικούς τρόπους μετακίνησης. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δραστηριότητες όπως η ορειβασία, η σπηλαιολογία, η πεζοπορία, και η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο οργανώνονται μακριά από τις πόλεις.

Επιπλέον, παρατηρείται αυξημένη προτίμηση για την περιπέτεια έναντι άλλων τουριστικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, ο ορισμός του τουρισμού περιπέτειας αλλάζει ραγδαία. Οι διακοπές στην παραλία ή οι τυπικές διακοπές τύπου sight-seeing χάνουν έδαφος.

Νέες αγορές προκύπτουν όπως :

-η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο,

-το σέρφινγκ,

-η ορειβασία βουνού ή βράχου,

-η σπηλαιολογία, και

-oι καταδύσεις.

Η διεθνής αγορά τουρισμού περιπέτειας είναι πιθανό να αυξηθεί με ταχείς ρυθμούς κατά τη διάρκεια της περιόδου των προβλέψεων αγγίζοντας ένα μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης άνω του 46% μέχρι το 2020.

Χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, και η Ισλανδία είναι οι πιο αγαπημένοι προορισμοί τουρισμού περιπέτειας για τους διεθνείς τουρίστες. Η αύξηση του αριθμού των σπορ περιπέτειας σε αυτές τις χώρες έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερες αφίξεις τουριστών.

Η Ευρώπη κατέχει περισσότερο από το 40% του συνολικού μεριδίου της αγοράς, με μερικά από τα πιο δημοφιλή αθλήματα περιπέτειας που προσελκύουν τουρίστες στην περιοχή να περιλαμβάνουν

 

-το αλεξίπτωτο πλαγιάς,

-το kite surfing, και

-την πεζοπορία στα βουνά και στους παγετώνες.