Του Χάρη Ντιγριντάκη

Μπορούμε να πούμε με σχετική σιγουριά ότι το 2022 θα είναι η πρώτη κερδοφόρα χρήση για την εταιρεία μετά την πανδημία», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης, στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Επιστροφή στη λεωφόρο της κερδοφορίας για την Aegean Airlinesτο 2022 καταδεικνύουν τα μέχρι στιγμής τα οικονομικά της μεγέθη σε συνδυασμό με τις προκρατήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν.

Τα παραπάνω συμπέρασμα εξήχθη από τα λεγόμενα του προέδρου της Aegean Airlines κ. Ευτύχη Βασιλάκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κ. Δημήτρη Γερογιάννη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας επεσήμανε ότι από τον Απρίλιο και μετά οι προπωλήσεις εισιτηρίων είναι καλύτερες σε σχέση με τα αντίστοιχα νούμερα του 2019, γεγονός που θα οδηγήσει στην αύξηση του εσόδου ανά πτήση, στοιχείο απαραίτητο, όπως είπε, σε ένα περιβάλλον έντονων πληθωριστικών πιέσεων, με βασικότερο πρόβλημα για τον κλάδο την υπερδιπλάσια αύξηση του κόστους των καυσίμων σε σχέση με το 2019.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Δημήτρη Γερογιάννη, η Ελλάδα καταγράφει υψηλά ποσοστά ανάκαμψης για τη σεζόν του 2022, η οποία ξεκίνησε νωρίς σε ολόκληρη την Ευρώπη, με έντονη ζήτηση να σημειώνεται από την πλευρά των τουριστών.

Όπως τόνισε ο CEO της εταιρείας, η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της εταιρείας και η διαχείριση της πανδημίας έχουν αναδείξει την Ελλάδα σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brands.

Ο κ. Γερογιάννης αναφέρθηκε στην προσθήκη νέων προορισμών και στην αύξηση συχνοτήτων που έχει κάνει η Aegean τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού, «στηρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται για διάχυση του τουριστικού προϊόντος και επιμήκυνση της σεζόν».

Τόνισε, δε, ότι η αύξηση τιμής του πετρελαίου και η ενδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ έχει επιφέρει επιπτώσεις στη δραστηριότητα της εταιρείας, με τον πληθωρισμό να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος μεγάλης μεταβλητότητας.