Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η περιοδεία Eras της superstar Taylor Swift πυροδότησε μια έκρηξη στα ευρωπαϊκά αεροπορικά ταξίδια από Αμερικανούς, αυτό το καλοκαίρι.

Η United Airlines, ανέφερε σημαντική αύξηση της ζήτησης ταξιδιών σε δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης όπως η Λισαβόνα (Πορτογαλία) και η Μαδρίτη (Ισπανία), την αργία της Ημέρας Μνήμης στις 23-27 Μαΐου.

Αυτή η άνοδος, που εκτιμάται ότι είναι περίπου στο +25% από πέρυσι, είναι άμεσο αποτέλεσμα της περιοδείας της Taylor Swift, η οποία έχει πυροδοτήσει ταξιδιωτική φρενίτιδα στους θαυμαστές της.

Παρόμοιες αυξήσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις όπου θα πραγματοποιηθουν συναυλίες τις επόμενες εβδομάδες, όπως το Εδιμβούργο και το Δουβλίνο.

Η άνοδος θα συνεχιστεί αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι Αμερικανοί θαυμαστές πηγαίνουν σε ευρωπαϊκές συναυλίες, όπου τα εισιτήρια είναι σημαντικά φθηνότερα από τις ΗΠΑ.
Λόγω της υψηλής ζήτησης και των περιοριστικών κανόνων μεταπώλησης, τα εισιτήρια για μια συναυλία της Taylor Swift στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ξεπερνούν τα 1.000 δολάρια.

Ο προορισμός που γνώρισε τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατών είναι το Μιλάνο στο +45% της ζήτησης για το ντεμπούτο της Taylor Swift τον Ιούλιο σε σύγκριση με πέρυσι.

Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα παρακολουθήσουν τη συναυλία στο Ηνωμένο Βασίλειο το καλοκαίρι

Ο αντίκτυπος της περιοδείας της Taylor Swift στην οικονομία δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Τα τελευταία στοιχεία αποκαλύπτουν ότι πάνω από ένα εκατομμύριο θαυμαστές, γνωστοί ως Swifties, θα παρακολουθήσουν τις εμφανίσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι.

Κάθε θαυμαστής αναμένεται να ξοδέψει κατά μέσο όρο 810 δολάρια για ταξίδια, διαμονή και άλλα έξοδα, συνεισφέροντας 953 εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία.
Αυτή η αύξηση των δαπανών είναι απόδειξη της δυναμικής των περιηγήσεων διασημοτήτων στην προώθηση του τουρισμού και στην τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων.

Τον περασμένο Ιανουάριο, τα δεδομένα αναζήτησης πτήσεων της Amadeus αποκάλυψαν ότι οι διεθνείς αναζητήσεις για ταξίδια στο Παρίσι αυξήθηκαν κατά 21%, ειδικά γύρω από την ημερομηνία περιοδείας της Eras το 2024.

Η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Γερμανία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και οι ΗΠΑ περιλαμβάνονται επίσης στις χώρες που παρουσίασαν την ίδια τάση αύξησης σε πτήσεις.