της Εύας Οικονομάκη

Aποζημίωση ύψους 12 εκατ. ευρώ διεκδικεί με ανταγωγή του ο επιχειρηματίας Μίλτος Καμπουρίδης από την DCI Advisors Ltd (πρώην Dolphin Capital Investors Limited), η οποία αναπτύσσει το project Kilada Hills στο Πόρτο Χέλι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Dolphin Capital Partners Ltd (DCP), ο Μ. Καμπουρίδης και ο Μιχάλης Τσιρίκος κατέθεσαν τις 17 Ιουνίου ανταγωγή κατά της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου DCI Advisors LTD, αιτούμενοι αποζημίωση για ζημιές που υπέστησαν ως αποτέλεσμα «της δυσφημιστικής και ψευδούς αγωγής στην Ελλάδα στις 19 Απριλίου 2024».

Η DCP, εκτός από την ανταγωγή, έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους της στην Ελλάδα να καταθέσουν τις σχετικές αγωγές και μηνύσεις κατά των διευθυντών της DCI, καθώς και κατά των διευθυντών και στελεχών των ελληνικών θυγατρικών της DCI, «οι οποίοι είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τις ζημιές που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα των διαφόρων δυσφημιστικών αγωγών που κατατέθηκαν στην Ελλάδα από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου», όπως αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ανταγωγή έρχεται να προστεθεί στην αγωγή της DCP ύψους 10,25 εκατ. ευρώ πλέον τόκων και δικαστικών εξόδων που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας στις 6 Απριλίου 2023 για ζημιές που προέκυψαν από την παράνομη καταγγελία της σύμβασης διαχείρισης επενδύσεων του 2021 από την DCI.

Σε προσωρινή αναστολή

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η DCI Advisors LTD ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της από την 1η Ιουλίου λόγω αδυναμίας δημοσίευσης των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ενημερώθηκε από τους ελεγκτές της, την KPMG Κύπρου και την KPMG Ελλάδας, ότι δεν είναι εφικτή η δημοσίευση του ισολογισμού της μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας θα αρθεί με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, η οποία προσδιορίζεται χρονικά τον προσεχή Αύγουστο, με δεδομένο ότι ο σχετικός έλεγχος θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 9 του ίδιου μήνα.

Επισημαίνεται, δε, πως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προτίθεται να δημοσιεύσει μη ελεγμένα ετήσια αποτελέσματα που θα αφορούν το διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στις 28 Ιουνίου, τονίζοντας ότι αυτά δεν θα διαφέρουν ουσιαστικά από εκείνα που θα δημοσιευτούν όταν ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πώλησης του Kilada Hills, της Aristo Developers και του Livka Bay, με το διοικητικό συμβούλιο να «ευελπιστεί ότι θα έχει σύντομα νέα». Επισημαίνεται, δε, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις για την πώληση των assets που διαθέτει η εισηγμένη στην Ελλάδα.