Χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί με ελικόπτερα στα χιονοδρομικά κέντρα των Ελβετικών Άλπεων, λόγω ισχυρής κακοκαιρίας και χιονοστιβάδων.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτες στο Zermatt αποκλείονται αυτόν τον μήνα. Στις 8 και 9 Ιανουαρίου, περισσότεροι από 13.000 επισκέπτες απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα μετά από έντονη χιονόπτωση.

Οι σιδηροδρομικές γραμμές και οι δρόμοι προς το Zermatt της Ελβετίας και του St. Anton στην Αυστρία έχουν αποκλειστεί και οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να παραμείνουν στη διαμονή τους για λόγους ασφαλείας.

Ο επίσημος δικτυακός τόπος του θέρετρου ανακοίνωσε ότι “λόγω του κινδύνου χιονοστιβάδας, η οδική σύνδεση και η σιδηροδρομική γραμμή Zermatt-Tasch είναι κλειστές και ζητάμε στους επισκέπτες να μην ταξιδέψουν στο Täsch / Randa. Οι επισκέπτες καλούνται να αναζητήσουν διαμονή σε μεγαλύτερες πόλεις όπως το Brig / Visp, τη Ζυρίχη, τη Βασιλεία, τη Βέρνη, τη Γενεύη ή τη Λωζάνη και να περιμένουν εκεί. ”

Στο St. Anton στην Αυστρία, η αστυνομία έχει περιορίσει τα ταξίδια μέσα και έξω από την πόλη σε αυτοκίνητα ακόμα και με αλυσίδες χιονιού, ενώ συνοδεία πυροσβεστών μετέφερε μερικούς ανθρώπους σε κοντινή περιοχή.

Το χιόνι έπληξε επίσης και άλλες περιοχές στην Ευρώπη, ενώ στην Βαυαρία της Γερμανίας ένας σκιέρ σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα.