Σύνταξη: tourismtoday.gr

Επτά στις 10 βρετανικές ταξιδιωτικές εταιρείες σχεδιάζουν απολύσεις μετά τη λήξη της άδειας αυτό τον μήνα. Αυτό δείχνουν στοιχεία της Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA).

  • Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021 μειώθηκαν κατά 83% σε σχέση με το 2019.
  • Σχεδόν οι μισές ταξιδιωτικές εταιρείες δεν ανέφεραν καμία αύξηση στις κρατήσεις του 2021 σε σύγκριση με πέρυσι, παρά την κυκλοφορία των εμβολίων.
  • Το 58% των κρατήσεων με ημερομηνίες αναχώρησης τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο φέτος αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν.

“Στον αέρα” 100.000 θέσεις εργασίας στον ταξιδιωτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα Ταξίδια και Τουρισμός εξακολουθούν να επωφελούνται από το πρόγραμμα άδειας. Πρόκειται για το πρόγραμμα της βρετανικής κυβέρνησης στήριξης εργαζομένων που θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι εκτιμώμενες νέες απολύσεις θα φέρουν τον συνολικό αριθμό των βρετανικών θέσεων εργασίας που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του COVID-19 σε σχεδόν 100.000.

Στον εξερχόμενο ταξιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την ABTA ο αριθμός ανέρχεται σε 226.000 συμπεριλαμβανομένου και του αντίκτυπου στην αλυσίδα εφοδιασμού.

59,4 δις λίρες θα χάσει το Ηνωμένο Βασίλειο αν δεν ανοίξει τα ταξίδια

Όπως υπογράμμισε πρόσφατα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιού και Τουρισμού (WTTC) εάν τα διεθνή ταξίδια δεν ανοίξουν με απλοποιημένους ελέγχους, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπίσει απώλεια 59,4 δις λιρών, το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Τι ζητά η ABTA

Η ABTA ζητά μια «σημαντική αναθεώρηση» του κυβερνητικού συστήματος φωτεινού σηματοδότη. Συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της ευρείας χρήσης των δοκιμών PCR και της αντιμετώπισης των χωρών ως προεπιλεγμένων.

Η κυβέρνηση αναμένεται να αναθεωρήσει τις απαιτήσεις για διεθνή ταξίδια έως την 1η Οκτωβρίου. Και η άδεια λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα Ταξίδια και Τουρισμός εξακολουθούν να επωφελούνται από το πρόγραμμα άδειας. Πρόκειται για το πρόγραμμα της βρετανικής κυβέρνησης που θα λήξει στις 31 Σεπτεμβρίου.

Η ABTA έστειλε τα τελευταία της στοιχεία στον υπουργό Μεταφορών Grant Shapps και τον καγκελάριο Rishi Sunak.

Στην επιστολή υπογραμμίζει ότι τα δεδομένα «δείχνουν πως το σύστημα φωτεινού σηματοδότη λειτούργησε ως τροχοπέδη στον τομέα. Και δεν απέδωσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη».

Η επιστολή περιγράφει επίσης τις αλλαγές που η ABTA πιστεύει ότι χρειάζονται από την αναθεώρηση του Οκτωβρίου για να ταξιδέψουν ξανά οι άνθρωποι και να ξεκινήσει η ανάκαμψη της βιομηχανίας.