olp1004Κατακυρώθηκαν από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για την εκποίηση και απομάκρυνση τεσσάρων ανενεργών και εγκαταλελειμμένων πλοίων, που βρίσκονταν στην περιοχή του Περάματος. Πρόκειται για τα πλοία «Αρχιπέλαγος», «Αναστάσιος», «Βελισάριος» και «Απόλλων».

Εξάλλου, αποφασίστηκε η τιμή για το νέο πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά την απομάκρυνση του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΤΖΕΤ ΦΕΡΡΥ 1», να είναι μειωμένη κατά 20% επί της προηγούμενης τιμής που έφθανε τα 2.516.326,40 ευρώ. Το δ.σ. του Οργανισμού αποφάσισε την επαναπροκήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση και απομάκρυνση του πλοίου της κοινοπραξίας GA Ferries του Γεράσιμου Αγούδημου, το οποίο βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά.

Αποφασίστηκε επίσης, η μετακίνηση και διάλυση των πλοίων «Σαιντ Ραφαήλ ΙΙΙ» και «Σαιντ Ραφαήλ V», αφού πρώτα αφαιρεθούν όλες οι επιβαρυντικές για το περιβάλλον ουσίες.

Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ, από το 2011, έχει κινήσει τη διαδικασία πλειοδοτικών διαγωνισμών για την απομάκρυνση και εκποίηση όλων των ανενεργών και εγκαταλελειμμένων πλοίων, τα οποία βρίσκονται σε όλη την περίμετρο του λιμανιού του Πειραιά και των επιλιμένιων δήμων.