Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο επικεφαλής της TUI AG, Fritz Joussen, αποχωρεί από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό όμιλο της Ευρώπης μετά από 10 χρόνια στο τιμόνι.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος -η σύμβαση του οποίου έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου 2025- «άσκησε το δικαίωμα του να παραιτηθεί» από το αξίωμα του ως μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου με ισχύ από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, αναλαμβάνει από την 1η Οκτωβρίου ο οικονομικός διευθυντής Sebastian Ebel.

Τον οικονομικός διευθυντής θα διαδεχθεί ο Mathias Kiep, ο οποίος είναι επί του παρόντος διευθυντής του ομίλου στον τομέα του ελέγχου, των εταιρικών οικονομικών και των επενδυτικών σχέσεων.

«Υπό νέα διοίκηση, η TUI ξεκινά τώρα το επόμενο κεφάλαιο. Μια επιστροφή στην κερδοφόρα ανάπτυξη, φυσικά σε συνδυασμό με καθήκοντα από την κρίση: μείωση του χρέους, ενίσχυση του ισολογισμού και περαιτέρω μεταμόρφωση της, δήλωσε ο Fritz Joussen.

Χαίρομαι που ο Sebastian Ebel, ένας νέος Διευθύνων Σύμβουλος με τον οποίο απολάμβανα μια μακρά και έμπιστη σχέση εργασίας, θα αναλάβει.

Η TUI είναι σε πολύ καλά χέρια μαζί του. Ο Sebastian Ebel θα οδηγήσει την TUI στην αναπτυξιακή πορεία».

Ο Dieter Zetsche πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της TUI AG, απέδωσε τα εύσημα στον Fritz Joussen που διατήρησε τον τουριστικό οργανισμό TUI στην κορυφή, παρά την κρίση.

Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων το εποπτικό συμβούλιο «λυπάται για την απόφαση του Fritz Joussen. Σχετικά με τον Sebastian Ebel είπε πώς είναι μία «εξαιρετική επιλογή για το νέο ξεκίνημα μετά την κρίση του κορωνοϊού».