Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Corendon Airlines -τουρκική αεροπορική εταιρεία αναψυχής- εγκαταλείπει το Schiphol  και μεταφέρει στις Βρυξέλλες τις δραστηριότητες της για την επόμενη σεζόν.

Μιλώντας σχετικά στην Telegraaf ο CEO της αεροπορικής εταιρείας Atilay Uslu κατηγόρησε το Schiphol για τις ελλείψεις προσωπικού που τροφοδότησαν το χάος στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, καθώς και την αύξηση του κόστους στις πτήσεις.

«Η απόφαση μας οφείλεται κυρίως στο χάος στο Schiphol», είπε ο Atilay Uslu. Επισήμανε τις πολύωρες ουρές αναμονής ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο από τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα το Schiphol να ζητά από τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν την χωρητικότητα τους πολλές φορές.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας φοβάται ότι αυτές οι συνθήκες θα συνεχιστούν και τον Μάιο και τις καλοκαιρινές διακοπές του επόμενου έτους, επειδή η ασφάλεια του αεροδρομίου εξακολουθεί να αγωνίζεται να καλύψει τις κενές θέσεις.

«Μπορούμε να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες απρόσκοπτες και πιο φθηνές διακοπές από τις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ο Atilay Uslu.

Οι πτήσεις από το Βέλγιο θα είναι φθηνότερες το επόμενο έτος, επειδή το Schiphol αύξησε τους ναύλους και η Ολλανδία τριπλασίασε τον φόρο πτήσης.»