Η ομορφιά και το φως της Ελλάδας θα ταξιδέψουν σε όλο τον πλανήτη τη Πέμπτη το βράδυ. Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το Καλλιμάρμαρο, θα προβληθεί η παρουσίαση της «Made In Greece» συλλογής του διεθνούς Οίκου Υψηλής Ραπτικής Dior.

Μέσω του live streaming από όλα τα social media του Dior, εκατομμύρια τηλεθεατές και χρήστες social media θα μπορούν να παρακολουθήσουν το πολύπλευρο υπερθέαμα «Dior celebrates Greece».

Με την φαντασμαγορική αυτή εκδήλωση ο γαλλικός Οίκος θα τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης. Καθώς και το ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Οι προβολείς της εκδήλωσης στο Καλλιμάρμαρο θα ανάψουν στις 21:00. Νωρίτερα θα έχουν φτάσει από κάθε γωνιά της γης οι 400 καλεσμένοι και διεθνείς προσωπικότητες που έλαβαν την πολυπόθητη πρόσκληση του Οίκου.

Oι προσκλήσεις οι οποίες παραπέμπουν απευθείας στο ελληνικό στοιχείο στάλθηκαν απευθείας από τη έδρα του Dior στο Παρίσι.

Οι δημιουργοί που έραψαν την «Dior Cruise Collection» είναι Ελληνίδες και Έλληνες.

Εκατοντάδες άλλοι επαγγελματίες, που θα εργαστούν για την υλοποίηση του project είναι ελληνικής καταγωγής. Όπως φωτογράφοι, μουσικοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες, και τεχνικοί.

Ο Οίκος Dior τιμά την Ελλάδα με την παρουσίαση της συλλογής στο Καλλιμάρμαρο

Για τον Dior η παρουσίαση της συλλογής στο Καλλιμάρμαρο, δεν αποτελεί ένα κοσμικό γεγονός. Αποτελεί μια ξεχωριστή εκδήλωση όπου τιμάται η Ελλάδα. Καθώς και η άριστη τεχνογνωσία (craftsmanship) των Ελλήνων που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων.

Στόχος είναι οι αισθητικές αξίες και η ποιότητα που πρεσβεύει ο Οίκος να ταυτιστούν με τις έννοιες Phos (φως) και Kallos (ομορφιά). Αξίες, που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, έξω από τη λογική ενός συνηθισμένου κοσμικού γεγονότος, ο Dior επέλεξε να καλέσει μόνο τους μόνιμους πελάτες, τους τεχνίτες και καλλιτέχνες που έχουν συνεργάστηκαν στο παρελθόν ή συνεργάζονται σήμερα με τον Οίκο. Όπως και τους εκπροσώπους των μουσείων, των οποίων τα εκθέματα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την «ελληνική» συλλογή.