Οι ταξιδιώτες είναι…ανθεκτικοί και ταξιδεύουν παρά τις προκλήσεις όπως οι φυσικές καταστροφές, η τρομοκρατία, η οικονομική κρίση και αναζητούν την βοήθεια των τουριστικών πρακτόρων, για ασφάλεια.

Το συμπέρασμα προέκυψε στο Travel Show που διοργάνωσαν οι New York Times, από στοιχεία κορυφαίων στελεχών εταιρειών όπως οι Avanti, Tauck, Travel Corporation, Rail Europe, οι οποίοι εκτιμούν ότι και το 2018 θα συνεχιστεί η σταθερή ανάπτυξη του κλάδου, στις ΗΠΑ.

Το 2017 παρά το ότι η οικονομία και η χρηματιστηριακή αγορά ήταν ισχυρές, η ανάπτυξη του κλάδου είχε ανοδική πορεία εν μέσω εμποδίων, από τους τυφώνες μέχρι και τις διεθνείς απειλές για την τρομοκρατία.

“Είτε πρόκειται για φυσική καταστροφή ή για τρομοκρατικό γεγονός ή για οικονομική αναστάτωση, οι πελάτες μας τα ξεπερνούν πολύ πιο γρήγορα από ό, τι στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ανθεκτικότητα στον Αμερικανό ταξιδιώτη που δεν έχουμε ξαναδεί.  Νομίζω ότι λένε “κοιτάξτε, η ζωή είναι σύντομη, απλά ας το κάνουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Tauck,  Jennifer Tombaugh.

Και στην περίοδο αβεβαιότητας, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναλαμβάνουν δράση στις κρατήσεις, μια και οι ταξιδιώτες αναζητούν βοήθεια για να αισθάνονται ήρεμοι και με αυτοπεποίθηση στον προορισμό.