Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, για τα έργα ανάπλασης που πραγματοποιούνται, καθώς και για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην περιοχή μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

«Το αρχαίο θέατρο της πόλης είναι μοναδικό, γιατί σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα θέατρα είναι από λευκό μάρμαρο, όχι πορόλιθο, και πέραν αυτού είναι ίσως το μοναδικό στα Βαλκάνια που είναι σε δομημένο ιστό, είναι μέσα στο κέντρο της πόλης. Η πόλη έχει εργαστεί συνολικά προκειμένου να ολοκληρώσουμε όχι μόνο την ανάδειξή του από τα σπλάχνα του κέντρου της πόλης, αλλά την ίδια την αναστήλωσή του. Έτσι, λοιπόν, με χρηματοδοτήσεις που προέρχονται από την πολιτεία, από το ΠΕΠ, από τον δήμο έχουμε ολοκληρώσει μελέτες, έχουν εγκριθεί από το ΚΑΣ κι έχουμε μπει στην τελευταία φάση της αποκατάστασης. Πρόκειται για ένα έργο υψηλής προστιθέμενης αξίας για την πόλη, δεν είναι μόνο ένα έργο της κλασικής αρχαιότητας σπουδαίο, είναι ένα αναπτυξιακό έργο για την πόλη, γιατί θα τονώσει σε όλα τα επίπεδα ως η μέγιστη πολιτιστική υποδομή μας ανάμεσα στις άλλες που έχουμε, την επισκεψιμότητα στην πόλη», επισημαίνει ο Δημήτρης Καλογιάννης.

«Είναι αλήθεια ότι όντως στην πόλη υπάρχει ιατρικός τουρισμός. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτή τη στιγμή αν επισκεπτόμασταν δομές που μένουν επισκέπτες της πόλης, θα βλέπαμε ότι έχουμε ανθρώπους που συνοδεύουν αρρώστους και έχουν μπει σε φάση αποκατάστασης από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη. Εμείς από την προηγούμενη θητεία είχαμε αποφασίσει με πολύ σοβαρό σχεδιασμό να προχωρήσουμε σε αναπλάσεις που αλλάζουν τη φυσιογνωμία της πόλης», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Απόστολος Καλογιάννης.

«Την πόλη την έχει βοηθήσει η κεντροβαρής θέση της. Δέχεται συνεδριακό τουρισμό, τουλάχιστον την προηγούμενη περίοδο που δεν υπήρχε ο κορωνοϊός, τα συνέδρια ήταν πανελλήνια, ευρωπαϊκά, ιατρικά. Κάθε εβδομάδα υπήρχε συνέδριο», καταλήγει ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=90028