Η Κίνα μπορεί να είναι τροφοδότης τουρισμού για πολλές χώρες στον κόσμο ενισχύοντας σημαντικά την οικονομία τους, ωστόσο ο εισερχόμενος στην Κίνα τουρισμός πάσχει αρκετά.

Οι Κινέζοι επαγγελματίες του τουρισμού αναμένουν ότι ο εξερχόμενος τομέας θα υπερβεί την εισροή στην Κίνα κατά 100 εκατομμύρια επισκέψεις εντός 5 ετών.

Με τη συνεχή χαλάρωση των πολιτικών θεωρήσεων βίζας για τους Κινέζους επισκέπτες σε όλο τον κόσμο, προβλέπεται ότι αυτή η ανισορροπία θα συνεχίσει να αυξάνεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Κίνα σχεδιάζει να μεταρρυθμίσει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων θεώρησης βίζας για ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν την ασιατική χώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ctrip, η Κίνα θα πρέπει να εργαστεί για την επίλυση αυτού του προβλήματος, έτσι ώστε η βιομηχανία να μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε παγκόσμια κλίμακα. Εκτίμησε ότι 7 εκατ. Κινέζοι πολίτες θα περάσουν το φετινό Φεστιβάλ Άνοιξης στο εξωτερικό.

Επιπλέον, η κινεζική τουριστική βιομηχανία πρέπει να αναπτύξει πλατφόρμες για την εφαρμογή θεωρήσεων βίζας προκειμένου να δημιουργηθεί μια ευκολότερη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Θα ήταν επίσης πολύ βολικό να προβληθεί η χώρα περισσότερο σε ξένες χώρες, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, γεγονός που αποτέλεσε αδύναμο σημείο της βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια.