Τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσει και πάλι τις κρουαζιέρες της η AIDA Cruises, το γερμανικό brand της Carnival Corp., από τα Κανάρια Νησιά.

Το κρουαζιερόπλοιο AIDA Perla θα ξεκινήσει επταήμερα ταξίδια από το νησί Γκραν Κανάρια στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ το AIDA Μar θα ξεκινήσει τη χειμερινή σεζόν με ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στις 20 Δεκεμβρίου.

Τα εβδομαδιαία ταξίδια θα αναχωρούν το Σάββατο και την Κυριακή από τη Γκραν Κανάρια.

Ασφαλή πρωτόκολλα

Η ισπανική κυβέρνηση υιοθέτησε σαφή πρωτόκολλα για ασφαλή ταξίδια στα Κανάρια νησιά τον Νοέμβριο. Τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας της AIDA, τα οποία έχουν ελεγχθεί από το Ινστιτούτο SGS Fresenius και έχουν επιβεβαιωθεί από τον οργανισμό ταξινόμησης DNV-GL, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν μέτρα όπως ένα δωρεάν τεστ για τη νόσο COVID-19 πριν από το ταξίδι, ασφαλή άφιξη και αναχώρηση, ιατρική περίθαλψη, απόσταση, αυξημένα μέτρα απολύμανσης στο πλοίο και εκδρομές στην ακτή.

Οι ακυρώσεις

Εν τω μεταξύ, λόγω της αλλαγής των ταξιδιωτικών περιορισμών και των αυξανόμενων κρουσμάτων σε κάποιες χώρες, η AIDA ακύρωσε όλες τις κρουαζιέρες των κρουαζιερόπλοιων AIDA Stella και AIDA Prima που είχαν προγραμματιστεί μεταξύ 1 Δεκεμβρίου και 26 Ιανουαρίου 2021.

Αυτό οφείλεται στη μεταβαλλόμενη κατάσταση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Ισπανία (εκτός από τα Κανάρια Νησιά) και στη Γαλλία.

Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ

Κατά το check-in, οι επισκέπτες θα δίνουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους. Για την επιβίβαση απαιτείται τεστ PCR COVID-19 με αρνητικό αποτέλεσμα, το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 3 ημέρες πριν από το ταξίδι.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν το τεστ δωρεάν στην κλινική Helios, που συνεργάζεται με την AIDA.

Πριν από το check-in, θα γίνεται θερμομέτρηση όλων των επιβατών, χωρίς επαφή, χρησιμοποιώντας θερμικό σαρωτή.