Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν εκτός των χωρών διαμονή τους τα διεθνή ταξίδια αυξάνονται ραγδαία. Είτε πρόκειται για δουλειά ή για ταξίδια  αναψυχής υπάρχουν ορισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο των οποίων οι κάτοικοι ταξιδεύουν περισσότερο.

Ως εκ τούτου η τελευταία έκθεση εξερχομένων ταξιδιών από την Research and Markets αποκαλύπτει τους προορισμούς με τα περισσότερα ταξίδια.

Αυστρία

Μετά την άρση των περιορισμών, τα εξερχόμενα ταξίδια στην Αυστρία συνέχισαν να εκτοξεύονται.Για τους Αυστριακούς, η Κροατία είναι ο αγαπημένος προορισμός για εξερχόμενα ταξίδια, αν και η Ιταλία και η Γερμανία είναι επίσης αγαπημένοι προορισμοί, σύμφωνα με τους αριθμούς εξερχόμενων τουριστών της Statista για την Αυστρία το 2021.

Ελβετία

Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για να απολαύσετε στην Ελβετία, αλλά αυτό δεν εμποδίζει εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείπουν τη χώρα κάθε χρόνο και να περνούν τις διακοπές τους σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Το 2019 πριν από την πανδημία, περίπου 19,8 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν στο εξωτερικό και οι αγαπημένοι τους προορισμοί είναι η Γαλλία και η Γερμανία.

Ιταλία

Η Ιταλία έχει ό,τι χρειάζεται ένας άνθρωπος, όμως τον περασμένο Ιούλιο, οι εξερχόμενοι ταξιδιώτες από την Ιταλία ανήλθαν σε 3,2 εκατομμύρια και η Ρουμανία ήταν ο πιο αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός της χώρας. Η Ισπανία και η Γαλλία, ωστόσο, είναι δημοφιλείς προορισμοί μεταξύ των Ιταλών ταξιδιωτών.

Βέλγιο

Η Γαλλία είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα εξερχόμενα ταξίδια από το Βέλγιο. Το 2019, περίπου 4,5 εκατομμύρια ταξίδια που προέρχονταν από το Βέλγιο κατευθύνθηκαν στη Γαλλία, και παρόλο που ο αριθμός μπορεί να έχει μειωθεί, μπορεί κανείς να αναμένει αυτή την τάση καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν τα εξερχόμενα ταξίδια.

Ρωσία

Τα ρωσικά εξερχόμενα ταξίδια μπορεί να έχουν πτωτική τάση, αλλά παραμένουν μια χώρα με τεράστιους αριθμούς εξερχόμενου τουρισμού. Το 2022, η Τουρκία ήταν το κύριο μέρος ενδιαφέροντος για τους Ρώσους εξερχόμενους ταξιδιώτες και τα ΗΑΕ είναι επίσης δημοφιλή στους Ρώσους ταξιδιώτες.

Ολλανδία

Πριν από το χτύπημα της πανδημίας, τα εξερχόμενα ταξίδια από την Ολλανδία το 2019 ήταν 22 εκατομμύρια, και παρόλο που η χώρα μπορεί να μην ανακτήσει τον προηγούμενο αριθμό μέχρι το 2024, η Ολλανδία παραμένει μία από τις χώρες όπου οι άνθρωποι ταξιδεύουν περισσότερο. Τα ταξίδια ευεξίας είναι δημοφιλή στους ταξιδιώτες από την Ολλανδία. Η Γερμανία είναι ο αγαπημένος προορισμός της χώρας, ενώ η Ισπανία και το Βέλγιο είναι επίσης δημοφιλή στους Ολλανδούς ταξιδιώτες.

Ηνωμένο Βασίλειο

Τα κάστρα, τα μουσεία και το νόστιμο φαγητό δεν αρκούν για να εμποδίσουν τους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι μεταξύ των κορυφαίων εξερχόμενων ταξιδιωτών στον κόσμο. Το 2019, η χώρα είδε έναν αριθμό εξερχόμενου τουρισμού 84,7 εκατομμυρίων και σύμφωνα με την GlobalData, ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα 86,9 εκατομμύρια έως το 2024 και η Ισπανία παραμένει ο αγαπημένος προορισμός διακοπών για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Γαλλία

Το να είσαι η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι στη Γαλλία κάθονται και αφήνουν άλλους να ταξιδεύουν. Ταξιδεύουν επίσης σε τεράστιους αριθμούς και οι Γάλλοι προτιμούν συνήθως να επισκέπτονται άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία.

Γερμανία

Τα πολυάριθμα αξιοθέατα της Γερμανίας την έχουν καταστήσει μια από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, αλλά δεν εμπόδισε τους ανθρώπους να ταξιδέψουν σε άλλους προορισμούς για περισσότερες εμπειρίες. Το 2019, οι Γερμανοί ταξιδιώτες πραγματοποίησαν έως και 99,5 εκατομμύρια ταξίδια στο εξωτερικό, τοποθετώντας τη χώρα στην κορυφή της λίστας του εξερχόμενου τουρισμού παγκοσμίως. Παρόλο που η πανδημία μείωσε τα παγκόσμια ταξίδια, ο εξερχόμενος τουρισμός στη Γερμανία παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Οι Γερμανοί ταξιδιώτες αγαπούν τους προορισμούς στη Βαλτική Θάλασσα, αν και η Ισπανία και η Ιταλία κατατάσσονται επίσης μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για τους Γερμανούς ταξιδιώτες.

ΗΠΑ

Τα εισερχόμενα ταξίδια στις ΗΠΑ είναι υψηλά, καθώς η χώρα έχει μερικά από τα πιο περιζήτητα αξιοθέατα στον κόσμο. Οι Αμερικανοί, ωστόσο, λατρεύουν επίσης να επισκέπτονται άλλους προορισμούς στον κόσμο, γι’ αυτό και ο εξερχόμενος τουρισμός στη χώρα βρίσκεται στα ύψη. Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες λατρεύουν την Ευρώπη και την Καραϊβική, αλλά το Μεξικό παρέμεινε στην κορυφή της λίστας αγαπημένων προορισμών των ΗΠΑ καθώς δέχθηκε περίπου 24 εκατομμύρια ταξιδιώτες στις ΗΠΑ από τον Σεπτέμβριο του 2022.