Από την 1η Απρίλιου του 2016 ξεκινά η αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινούπολης Μυτιλήνης σε καθημερινή βάση. από την αεροπορική εταιρεία της Κωνσταντινούπολης Bora Jet.

Μετά από ένα κύκλο διαβουλεύσεων και επαφών του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Τουρισμού Δήμου Λέσβου Κωνσταντίνου Αστυρακάκη με αεροπορική εταιρεία της Κωνσταντινούπολης, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών επωφελεία της τουριστικής επιχειρηματικότητας του νησιού και των κατοίκων του εν γένει.

Η αγορά της Κωνσταντινούπολης αποτελεί προνομιακό πεδίο για το νησί, αφού σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων το 90% περίπου των διανυκτερεύσεων των Τούρκων επισκεπτών προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη.

Οι επισκέπτες από την <<Πόλη>> με την σύνδεση αυτή θα διευκολύνονται, αφού πριν απαιτούνταν πολύωρο ταξίδι οδικά και θαλάσσια, προκειμένου να επισκεφθούν τη Μυτιλήνη. Η γραμμή αυτή που υλοποιείται μετά από άκαρπη δεκαετή προσπάθεια για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να τύχει της στήριξης του συνόλου των ανθρώπων του τουρισμού στη Λέσβο και με κοινές προσπάθειες για να διαφημιστεί στην Κωνσταντινούπολη, αρχής γενομένης από την μεγάλη έκθεση, που πραγματοποιείται στην ‘‘Πόλη‘’ στις 27 Ιανουαρίου του 2016.