Ο Σπύρος Κουγιός θα διεκδικήσει για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τον τίτλο του European Young Chef 2017, στις 5-6 Νοεμβρίου, στη Βαρκελώνη.

Έναν διαγωνισμό στον οποίο η Περιφέρεια συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά με αξιώσεις, μετά την περυσινή πρωτιά του Ρόδιου σεφ Σταμάτη Μισομικέ, που αναδείχθηκε ο European Young Chef 2016.

Η Επιτροπή του μεγάλου διαγωνισμού στη Βαρκελώνη θα αποτελείται από την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τον διάσημο σεφ Χουάν Ρόκα.

“Πηγαίνουμε στη Βαρκελώνη για να διεκδικήσουμε τον τίτλο του European Young Chef 2017, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία, που στόχο έχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων να επικεντρωθούν στην αξιοποίηση και ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού μας πλούτου ως συγκριτικού πλεονεκτήματός μας.

Τόσο η ανάδειξη της Περιφέρειάς μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, όσο και ο περυσινός τίτλος του “European Young Chef 2016” είναι η ισχυρότερη απόδειξη ότι η γαστρονομία των νησιών μας, έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει η αιχμή του δόρατος στην στρατηγική που έχουμε χαράξει για εξωστρέφεια και ανάδειξη της ανεξάντλητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε έναν τομέα, αυτόν του γαστρονομικού τουρισμού, που κερδίζει ραγδαία έδαφος διεθνώς”