Η ξενοδοχειακή βιομηχανία έχει επιστρέψει από την ύφεση πολλές φορές στο παρελθόν. Κατάφερε να σταθεί στα πόδια της από κάθε είδους κρίσεις. Όπως οικονομικές, πολιτικές, περιβαλλοντικές, υγειονομικές καθώς και τρομοκρατικές ενέργειες.

Τα δεδομένα απόδοσης δείχνουν ότι ο κλάδος βρίσκεται στη μέση της ανάκαμψης από τη μεγαλύτερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Την πανδημία COVID-19.

Αλλά αυτή η ανάκαμψη, όπως και κάθε άλλη, δεν θα είναι πλήρης χωρίς την επιστροφή τριών κατηγοριών επισκεπτών. Αναψυχής, επιχειρήσεων και γκρουπ.

Με τους καταναλωτές να θέλουν να ανακαλύψουν ξανά τον κόσμο εν μέσω lockdown και περιορισμών, η ζήτηση από ταξιδιώτες αναψυχής έχει τη μερίδα του λέοντος στο βάρος αυτής της ανάκαμψης.

«Μετά από μια αργή έναρξη του 2021, η αυξανόμενη διαθεσιμότητα εμβολίων και η περίοδος των εαρινών διακοπών ξεκίνησαν την ανάκαμψη των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ στα τέλη Μαρτίου.
Και οδήγησαν σε έκρηξη της ζήτησης αναψυχής το καλοκαίρι, η οποία ώθησε την πληρότητα σε περισσότερο από το 90% των επιπέδων του 2019», δήλωσε η Kelsey Fenerty, από την εταιρεία ανάλυσης φιλοξενίας STR.

Πρόσθεσε ότι ενώ η ζήτηση αναψυχής για ξενοδοχεία ουσιαστικά έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία. Υπογράμμισε ότι «η ζήτηση των επιχειρήσεων και των ομάδων έχει υποχωρήσει 60% έως 80%. Oπότε εκεί πρέπει να δούμε βελτίωση για πλήρη ανάκαμψη».

Ο Isaac Collazo, αντιπρόεδρος αναλυτικών στοιχείων στην STR, εκτιμά ότι η μείωση των επαγγελματικών ταξιδιών αντιπροσώπευε περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες στην πληρότητα του ξενοδοχειακού κλάδου των ΗΠΑ κατά μέσο όρο το 2021.
Εξαιρουμένης της εβδομάδας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και όλη την εβδομάδα της 11ης Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι όταν η πληρότητα των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ είναι κατά μέσο όρο 57%. Και θα μπορούσε να ήταν 77% εάν η ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια επέστρεφε πλήρως στα προ πανδημίας επίπεδα.