tramΣε ενάμιση περίπου χρόνο, λίγο πριν τα μέσα τα του 2016, υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά.

Το έργο, που ξεκίνησε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, εξαιτίας αντιδράσεων τοπικών φορέων αλλά και διαμάχης μεταξύ των κατασκευαστών, έχει πλέον μπει κανονικά σε τροχιά υλοποίησης. Ωστόσο τα προβλήματα που υπήρξαν πριν ξεκινήσει η κατασκευή θα έχουν ως αποτέλεσμα η ολοκλήρωση να καθυστερήσει για ένα χρόνο σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Αν το έργο είχε ξεκινήσει κανονικά θα ήταν έτοιμο να παραδοθεί στη χρήση του επιβατικού κοινού τους πρώτους μήνες του 2015, προσφέροντας σημαντική βελτίωση στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές του Πειραιά. Όμως εξαιτίας των καθυστερήσεων η κατασκευαστική εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ έχει καταθέσει αίτημα να παραταθεί για ένα έτος ο χρόνος περαίωσης του έργου. Μάλιστα δεν αποκλείεται τελικώς να τεθεί και ζήτημα αποζημίωσης από την πλευρά του αναδόχου για ζημιά που υπέστη λόγω της καθυστέρησης, για την οποία δεν φέρει υπαιτιότητα.

Παράλληλα με τα έργα της επέκτασης του τραμ προς τον Πειραιά θα γίνουν και εκτεταμένες αναπλάσεις στις περιοχές από τις οποίες θα διέλθει το μέσο. Επιπλέον ανταποδοτικό όφελος που θα προκύψει για τις περιοχές διέλευσης είναι η τοποθέτηση υπόγειων κάδων για τα απορρίμματα.

euro2day.gr

Μάρω Τσαντήλα