Με προσοχή θα προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2021 η Jet2, παρά τις ελπίδες για ένα εμβόλιο κατά του Covid.
Η εταιρεία ανακοίνωσε απώλεια προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο 120 εκατομμύρια λίρες.

Το έλλειμμα συγκρίνεται με κέρδος 337 εκατ. λιρών τους πρώτους έξι μήνες του 2019, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν 88% σε 300 εκατ. λίρες.

Η εταιρεία προειδοποίησε ότι η ικανότητα πτήσης βραχυπρόθεσμα παραμένει «αβέβαιη», δεδομένου του τρέχοντος lockdown.
Όπως ανακοίνωσε αναμένονται περαιτέρω απώλειες, στο δεύτερο εξάμηνο.

Η χωρητικότητα για το χειμώνα έχει ήδη μειωθεί κατά 50%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2 Holidays και Jet2 Στιβ Χίπι, είπε τον περασμένο μήνα ότι ακόμη και αν βρεθεί ένα εμβόλιο, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις είναι δύσκολο να εκτιμηθούν.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος Φίλιπ Μίσον χαρακτήρισε την περίοδο ως μια από τις “άνευ προηγουμένου επιχειρησιακές και οικονομικές προκλήσεις.

Όταν ξεκίνησε το οικονομικό έτος, πολύ λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει τον παρατεταμένο αντίκτυπο της πανδημίας, είπε.

Η Jet2 έχει προσαρμοστεί γρήγορα στις προκλήσεις. Λαμβάνοντας αποφασιστικές ενέργειες για την ενίσχυση της ρευστότητας της, την ελαχιστοποίηση των απωλειών και τη μείωση των μετρητών.

Σε αυτό το στάδιο, αναμένουμε ότι η χειμερινή χωρητικότητα 20/21 θέσεων θα είναι περίπου 50% μικρότερη από το χειμώνα 19/20.

Και, με τις ταξιδιωτικές συμβουλές να παραμένουν αβέβαιες, αναμένουμε ότι οι κρατήσεις στο μέλλον θα συνεχίσουν να εμφανίζουν έντονο μικρότερο χρόνο παράδοσης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ενώ η πρόσφατη θετική είδηση σχετικά με το εμβόλιο δίνει ελπίδες, συνεχίζουμε προσεκτική προσέγγιση μας για το καλοκαίρι 2021”.